Újabb bérlakások (képgalériával)2019. október 1. (kedd) 19:00 - Városnews/8576_0_300.jpgHét új lakást alakítanak ki az Öregek-Fiatalok Házában. Az Ózdinvest Kft. üzemeltetésében álló Bolyki Tamás úti épületet jelenleg ötven bérlő lakja. A bővítési munkálatokat még tavasszal kezdték meg külső vállalkozó bevonásával, valamint saját szakembereikkel. Csupán már az utolsó simítások vannak hátra.

Az eredetileg közösségi funkciókat betöltő helyiségek, mint például szárítóhelyiség, vasalóhelyiség mára már eredeti szerepüket a társadalmi szokások és az életszükségletek átalakulásával elveszítették. Az úgynevezett „A” épületszárnyban 18-20 m2-es garzonlakások készülnek, egyszobásak, konyhával és fürdőszobával vannak ellátva. Egyébként összesen 15 ezekhez hasonló lakás kiépítésére van lehetőségük a kihasználatlan épületrészekben, a további 8 jövő évi terveik között szerepel. A kiadás a lakásrendelet alapján történik majd.

„A városban hosszú idő óta problémát jelent az albérletek helyzete, hiszen kevés albérlet van Ózdon. Az önkormányzat segít enyhíteni ezen a problémán, hiszen hetente érkeznek megkeresések az önkormányzati bérlakások ügyében. Most itt az Öregek-Fiatalok Házában hét új lakást alakítunk ki, és a jövőben természetesen tervben van még több ingatlan kialakítása, hogy minél több emberen segíthessünk, aki lakhatást keres magának” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.


576_0_t 576_1_t 576_2_t 576_3_t
576_4_t 576_5_t 576_6_t 576_7_t
Vissza