Ünnepi muzsika (képgalériával)2019. október 1. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/8575_0_300.jpgEbben az esztendőben is megünnepelték városunkban a zene világnapját. A jeles alkalom kapcsán az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola oktatói és egy tanítványa adott rövid koncertet a Sajóvárkonyi Általános Iskola diákjainak. A két intézmény között régóta jó a kapcsolat, hamarosan különböző szakkörök elindítását is tervezik.

1975-ben az UNESCO október 1-jét a zene világnapjává nyilvánította. A jeles alkalmat városunkban is évről-évre megünnepelik. Idén a sajóvárkonyi kultúrházban csendültek fel az ismert dallamok. Obbágy Csaba a helyi általános iskola igazgatója szerint ezek az alkalmak nagyon fontosak a fiatalok fejlődése szempontjából.

„Nagyon hálás vagyok a zeneiskolának azért, mert most már valóban hagyomány, hogy minden évben a zene világnapján eljönnek hozzánk, és egy kis koncertet adnak a gyerekeinknek. Az iskolának nemcsak az a feladata, hogy tantárgyakat oktasson, hanem mi embert nevelünk. A komplex emberré nevelésnek része a kulturális, zenei nevelés is. Azt gondolom, hogy ezzel gazdagítjuk csak igazán a személyiségüket” - mondta Obbágy Csaba, a Sajóvárkonyi Általános Iskola igazgatója.

Az ünnepi koncerten a helyi zeneiskola oktatói és egy tanítványa szólaltatták meg az ismert dallamokat. Boros Géza elmondta, hogy mivel még nagyon a tanév elején járunk, a fiatalok nem tudnak kiállni a közönség elé, mert sokan nem gyakorolnak a nyári időszakban.

„A mi épületünk az kicsi. Nem alkalmas arra, hogy ott konceret szervezzünk. Viszont ahol helyet kapnánk a Mandában, illetve az Olvasóban akkora termek állnak a rendelkezésünkre, hogy még nem tudjuk megtölteni. Remélem, hogy ez a későbbiek folyamán egy-két éven beül változik, és egy szép 2-300 fős koncertet tudunk majd erre az alkalomra is szervezni” - nyilatkozta Boros Géza, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

A két intézmény közötti jó kapcsolatnak köszönhetően a következő időszakban is folytatódik majd az együttműködés. A tervek között szerepel különböző zenei foglalkozások elindítása, hogy a sajóvárkonyi gyerekek közül minél többen ismerkedhessenek meg a hangszerek világával.


575_0_t 575_1_t 575_2_t 575_3_t
575_4_t 575_5_t 575_6_t
Vissza