Közelgő átadás (képgalériával)2019. szeptember 30. (hétfő) 19:00 - Városnews/8572_0_300.jpgHamarosan megkezdődhetnek a rákötések a szennyvízcsatorna-hálózatra Táblában. A projektben érdekelt szakemberek egy területbejáráson vettek részt ma délelőtt, ahol egyeztették azokat az apró módosításokat, amelyek elvégzése még szükséges. Hamarosan az ÉRV Zrt. küld majd egy tájékoztatót a lakóknak, amelyben rögzítve lesznek a további lépések.

Területbejáráson vettek részt Táblában a csatornaberuházás kapcsán érdekelt szakemberek ma délelőtt. A cél az volt, hogy a mérnökség és az üzemeltető szolgáltató leellenőrizhesse az elvégzett munkát, és megállapíthassák, hogy alkalmas-e arra a szakasz, hogy véglegesen átadhassák a lakosoknak. Bár már így is nagyot változott az említett rész az elmúlt időszakban, még hátra van pár lépés.

„Az átadást nagyon sok mindennek meg kell előznie. Nem elég az, hogy a lakos azt látja, hogy készen vannak, levonultak és már nincsenek a területen. Ezután még nagyon sok olyan munka van, ami a helyiek számára nem látványos. Ezeket mind meg kell várni” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A bejáráson részt vett a terület képviselője, Csutor László is. Elmondta, hogy örül annak, hogy lassan a végéhez ér a helyiek által régóta várt beruházás.

„Megnéztük az egész területet. Én úgy gondolom, hogy olyan fázisába érkezett a beruházás, hogy egy-két dologtól eltekintve, amit még meg kell csinálni a kivitelezőknek, ez már tényleg csak pár napot vesz igénybe. Utána kapnak tájékoztatást a lakosok az ÉRV-től, a táblai lakosok az elsők között, hogy mikor hol kezdődhet meg a rákötése az egész területnek” - hangsúlyozta Csutor László, területi képviselő.

Utolsó lépésként néhány aknaferdülést kell kijavítani, és a hálózattisztítást elvégezni a kivitelezőknek. Elmondásuk szerint a többi területtel is jól haladnak, ám a következő hetekben máshol nem számíthatunk végleges átadásokra. A táblaiaknak azonban érdemes lesz figyelniük.

„Ezeket a tájékoztatásokat úgy terveztük, hogy a mai bejárást követően a jövő héten kezdik el kézbesíteni. Abban le van írva az az ütemezés, amit a lakosoknak követni kell. Nagyon fontos, hogy a lakosság feladata a házi bekötések elvégzése vagy elvégeztetése” - nyilatkozta Bíró Ferenc, a Mészáros és Mészáros Kft. projektvezetője.

A projektben részt vevő cégek munkatársai kiemelték, hogy ők nem végeznek házi bekötéseket. Tehát ha valaki a kivitelezők alvállalkozójának adja ki magát és ilyen szolgáltatást kínál, nagy valószínűséggel csalással próbálkozik. Ugyancsak fontos, hogy ha eljön az idő, csak narancssárga vagy barna színű kg csővel lehet elvégezni a rákötést, a beltérben használt, gyengébb, szürke színűvel nem.


572_0_t 572_1_t 572_2_t 572_3_t
572_4_t 572_5_t 572_6_t 572_7_t
Vissza