Gazdasági kérdések (képgalériával)2019. szeptember 25. (szerda) 19:00 - Önkormányzatnews/8555_0_300.jpgAz idei költségvetés módosításáról, a településfejlesztési koncepció elfogadásáról, valamint pályázatok benyújtásáról is tárgyalt többek között a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság. A tanácskozáson nem alakult ki érdemi vita, a bizottság végül minden napirendi pontot elfogadásra javasol majd a képviselő-testületnek.

Egyperces néma felállással kezdődött a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság keddi ülése. A bizottság elnökeként és a képviselő-testület tagjaként is tevékenykedő Tartó Lajosra, valamint dr. Mészáros Miklósra emlékeztek ilyen módon a munkatársak. A gyászszünetet követően rátértek a napirendi pontok tárgyalására, elsőként az idei költségvetés módosítását vitatták meg.

„A felmerült többletigények az intézmények részéről, amelyek jelentkeztek az év hátralévő szakaszára, azokat kielégítjük a rendeletmódosítással. Így az óvodák 10,8 millió, míg az ÓTSZEGYII 42 millió forint többlettámogatásra számíthat. Mindemellett az önkormányzat tartaléka 280 millió forint lesz. Tehát az ez évi gazdálkodás lehetővé tette azt, hogy jelentős önerős fejlesztéseket is véghez vigyünk” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Ezt végül három igen szavazattal, két nem ellenében nem támogatták. A folytatásban jóváhagyták többek közt a településfejlesztési koncepciót, és döntöttek pályázatok benyújtásáról is. Szerepelt továbbá az előterjesztések közt több alapító okirat módosítása. Az önkormányzat emellett informatikai eszközökkel segíti az Ózdi Rendőrkapitányság munkáját. Új napirendi pontként a közterület-használatról és közösségi együttélésről szóló rendelet módosítását is felvették.

„A rendelet eredeti formájában a 22. paragrafus 1. bekezdésében az ingatlanok voltak megnevezve. A TASZ kérése az, hogy az ingatlan lakásrészéhez fűződő jog egy meghatározott privát szférát biztosít az ott lakóknak, úgyhogy az ingatlanok udvarának a tisztán tartását írjuk elő nekik kötelezettségnek” - tette hozzá dr. Almási Csaba, jegyző.

A bizottság végül egy kivételével minden napirendi pontot elfogadásra javasol majd a csütörtöki képviselő-testületi ülésen. A grémium saját hatáskörben jóváhagyta továbbá ingatlanok értékesítését és átvételét is.


555_0_t 555_1_t 555_2_t 555_3_t
555_4_t 555_5_t 555_6_t
Vissza