Egy pont (képgalériával)2019. szeptember 24. (kedd) 19:00 - Sportnews/8552_0_300.jpgPontosztozkodás az ÓAM-Ózdi KC idei első hazai mérkőzésén. A piros-kékek a ContiTech FKSE Algyő együttesét látták vendégül az NB I/B keleti csoportjának második fordulójában. Bár sokáig úgy tűnt, hogy az ózdiak itthon tudják tartani a két pontot, végül 27-27-es állással végződött a mérkőzés. A mieink a negyedik helyről várják a folytatást.

Az egykori csapatorvosra, dr. Mészáros Miklósra emlékeztek gyászszünettel az ÓAM-Ózdi KC hétvégi meccse előtt. A hagyományoknak megfelelően a Marosi István vándorserleg átadásával folytatódott az esemény. A kitüntetést idén is Nyeste Balázs érdemelte ki, aki 117 alkalommal köszönt be az ellenfeleknek az előző idényben. A találkozó kezdődobását ebben az esztendőben is Riz Gábor országgyűlési képviselő végezte el. A felek nagy irammal kezdték a találkozót, mindkét csapat gyors támadásokat vezetett. Egy ideig fej-fej mellett haladtak, majd a piros-kékek csekély előnyre tudtak szert tenni, a szünetre kétgólos hazai előnnyel vonultak a csapatok. A második játékrészt egyértelműen Szakál György tanítványai kezdték jobban. Olyannyira, hogy már hat is volt közte. Az Algyő azonban ekkor sem adta fel, kitartó munkával ledolgozták a hátrányt, és az utolsó percekbe ismét nyitottá vált a meccs, de végül nem tudtak döntésre jutni a felek. Végeredmény ÓAM-Ózdi KC - ContiTech FKSE Algyő 27-27.

„Ez egy magas hőfokú mérkőzés volt. Nagyon sajnálom, mert úgy gondolom, hogy ez a két pont zsebben volt. Szerintem egy páran ezt el is hitték, pedig félidőben megbeszéltük, hogy ez nem egy lefutott mérkőzés, és játsszuk folyamatosan a játékunkat. A lelkesedéssel nem volt baj, ennek nagyon örülök” - értékelt Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője.

A vendégek edzője elégedett volt a megszerzett egy ponttal. Herbert Gábor úgy fogalmazott, hogy számukra most a pohár inkább félig teli, mint félig üres.

„Tudtam, hogy hiába fog vezetni bármelyik csapat jó pár góllal, még mindig visszahozható. Mi kerültünk hátrányba, de úgy gondolom, hogy csak a saját butaságunk miatt, illetve az is közrejátszott, hogy puhák voltunk az első harmincöt percben. A végére feljavult a védekezésünk, bár a végén mi mentettünk pontot, én azt gondolom, hogy az utolsó tíz percben a mi akaratunk érvényesült. Talán a nagyobb esélyünk is nekünk volt a két pont megszerzésére” - mondta Herbert Gábor, a ContiTech FKSE Algyő vezetőedzője.

A mieink a döntetlennek köszönhetően a tabella negyedik helyéről várják a folytatást. A következő körben a Ferencváros U21 vendégeként lépnek majd pályára most vasárnap.


552_0_t 552_1_t 552_2_t 552_3_t
552_4_t 552_5_t 552_6_t 552_7_t
Vissza