Lakossági igények (képgalériával)2019. szeptember 24. (kedd) 19:00 - Politikanews/8550_0_300.jpgA lakossággal konzultáltak az Ózdiakért és Ózdért Egyesület jelöltjei. A napokban először a Lehel vezér, a Bulcsú és a Géza utak térségében, majd a Bibó István és a Szent István út környékén élőket keresték fel, hogy első kézből tájékozódjanak az esetleges problémákról és tennivalókról.

Janiczak Dávid polgármester és Farkas Péter Barnabás alpolgármester társaságában járta végig a Lehel vezér, a Géza és a Bulcsú utcákat Angyal Béla a napokban. Az Ózdiakért és Ózdért Egyesület képviselőjelöltje számára nem ismeretlen a terület, ugyanis társasházakat kezel, többnyire ebben a körzetben. Így a felmerülő problémákkal is tisztában van.

„Azt látjuk, hogy a Lehel vezér út, a Bulcsú út, a Géza út nagyon szép környezet, mégis vannak olyan feladatok, amiket el fog kelleni végezni. Jó része a fákkal, gallyazásokkal kapcsolatos, illetve a parkolókkal. A város túlnőtte magát ilyen szempontból, autók tekintetében. Illetve a lakók ügyes-bajos dolgai, pad kihelyezése, játszótér megszüntetése, vagy új játszótér telepítése. Ezek a napi problémák ezen a területen” - mondta Angyal Béla, az Ózdiakért és Ózdért Egyesület képviselőjelöltje.

A séta során a képviselőjelölt találkozott a területen élőkkel, akik beszámoltak az őket aggasztó problémákról, és számos észrevétellel, javaslattal előálltak a jövőt illetően. Néhány nappal később Farkas Péter Barnabás vett részt egy hasonló sétán. A rögtönzött utcafórum akkor a Szent István út és a Bibó István út térségét érintette.

„A legfontosabb a lakossággal történő élénk és aktív kapcsolattartás. Én hiszem és vallom azt, hogy egy terület fejlesztését, egy lakóközösség lehetőségeinek a megteremtését ne távolról valaki találja ki. Egyeztetni kell az itt élőkkel, hiszen azokat a valós igényeket, amit a legtöbben táplálnak afelé, hogy valami változás történjen, azt velük kell pontosan megvitatni. Így tudjuk közösen felépíteni azt a tervet, amelyet aztán, ha lehetőséget kapok mint képviselő, azt meg is fogom valósítani” - hangsúlyozta Farkas Péter Barnabás, az Ózdiakért és Ózdért Egyesület képviselőjelöltje.

Farkas Péter Barnabás szerint a területen fekvő Bíben-völgy rendezése, komfortosabbá tétele fontos feladat lenne. Emellett az utak és a járdák állapota sem kifogástalan, és a játszóterek, egyéb közösségi színterek is foglalkozást igényelnének. Mindkét jelölt fontosnak tartja, hogy a lakossággal közösen találjanak megoldást a problémákra.


550_0_t 550_1_t 550_2_t 550_3_t
550_4_t 550_5_t 550_6_t 550_7_t
Vissza