Sikeres futók (képgalériával)2019. szeptember 24. (kedd) 19:00 - Sportnews/8549_0_300.jpgFényes érmekkel tértek városunk futói a hétvégén. Az ózdiak Budapesten, Miskolcon, Szombathelyen és Egerben is próbára tették felkészültségüket. Köztük akadt olyan sportember is, aki két helyszínen is versenybe szállt.

A legjobbak között futott fel a lépcsőn Budapesten Fábián Norbert, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság törzsőrmestere. Norbira, csakúgy mint a további 159 résztvevőre az Országos Lépcsőfutó Bajnokságon 22 emelet és 510 lépcsőfok várt. A versenyt ezúttal is a hagyományos fővárosi helyszínen a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Nagyvárad téri épületében rendezték meg. Az indulóknak teljes védőfelszerelésben, acélpalackos légzőkészülék használatával kellett magukat felküzdeni a célig, húsz kilónál is nehezebb felszereléssel. Az ózdi fiatalember kategóriájában mindenkit maga mögé utasított és 2 perc 56 másodperces menetelésével az élen végzett. Az abszolút értékelésből pedig az derült ki, hogy az ózdi parancsnokság csapatát erősíti az ország harmadik leggyorsabb lépcsőfutó tűzoltója. A fiatalember érdemeit még jobban emeli, hogy az elmúlt négy esztendőben zsinórban nyerte kategóriáját, míg abszolútban is mindig a dobogóra állhatott. Rajta kívül még egy ózdi lánglovag mérettette meg magát, Tulipán Attila kategóriájában második lett.

Zákányi Panna ezúttal Szombathelyen remekelt. Az ózdi lány Magyarország 10 kilométeres Országúti Futóbajnokságán vett részt. A Miskolci Sportiskolában pallérozódó fiatal hölgy 40 perc 10 másodperc alatt teljesítette a szervezők által kijelölt távot. Panna junior kategóriában a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg az abszolút mezőny jelentős részét maga mögé utasítva a hetedik helyen végzett, de ami még ennél is fontosabb, hogy eredménye egyéni rekordot is jelentett számára.

A Miskolci Barátság Maraton nemzetközi utcai futófesztiválon is több ózdi futó képviselte városunkat. Az Ózdi Teknőc Futó Club tagjai már nem először álltak rajthoz a megyeszékhelyen rendezett megmérettetésen, most három távon is próbára tették felkészültségüket. Bari Ágnes 21 kilométeren állt rajthoz, amelyet 1 óra 54 perc alatt teljesített, ez most a hatodik helyet jelentette neki. Molnár Csaba, bár két perccel megjavította tavalyi 10 kilométeres idejét, vagyis most 37 percet futott a negyedik helyen végzett. Tulipán Attila áttörve a három órás álomhatárt, 2 óra 57 perc alatt futotta le a leghosszabb versenyszámot, vagyis a maratont. Eredménye a dobogó harmadik helyére repítette az ózdi lánglovagot.

Az egri Barokk Futóparádéról is fényes érmekkel tértek haza az ózdi teknőcök. Az Eger Civil Ünnepe rendezvénysorozat szerves részét képező versenyen több száz sportoló rajtolt el vasárnap az Érsekkertből. A megmérettetésen ezúttal a hét és tizennégy kilométeres versenyszámokban tették próbára felkészültségüket a helyiek. Előbbi távon Tóth Alexandra a felnőtt nők kategóriájában lépte át elsőként a célvonalat, míg Ihász Veronika tizennégy kilométeren nyújtott teljesítményével állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Nagy Róbert szintén két kört futott, kategóriájában mindenkit maga mögé utasított.


Képek forrása: Egri Testedző Club, Hörömpöli Tamás, facebook

549_0_t 549_1_t 549_2_t 549_3_t
549_4_t 549_5_t 549_6_t 549_7_t
549_8_t 549_9_t 549_10_t 549_11_t
549_12_t 549_13_t 549_14_t 549_15_t
549_16_t 549_17_t

 

Vissza