Akadálymentes közlekedés (képgalériával)2019. szeptember 17. (kedd) 19:00 - Városnews/8524_0_300.jpgAkadálymentesített rámpa épült a bolyki elágazásban. A mozgáskorlátozottak számára nehezen megközelíthető buszmegállóra a területen élő lakosok hívták fel a városvezetés figyelmét. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói rövid idő leforgása alatt elkészítették a feljárót, amely mellé hamarosan korlát is kerül majd.

Lakossági kérésnek tett eleget az Ózdi Városüzemeltető Intézmény. A bolyki elágazás környékén élők néhány hete hívták fel a városvezetők figyelmét az ott található, a mozgáskorlátozottak számára nehezen megközelíthető buszmegállóra. Mostanra már meg is oldódott a Vasvár út ezen területén élők problémája, és megépült egy akadálymentesített rámpa a lépcső mellé.

„Négy évvel ezelőtt még Ganyi Károly volt az, aki felhívta a figyelmünket rá, hogy Bolyok térségében akadálymentesítésre lenne szükség, akkor az ő általa javasolt módosításokat elvégeztük. Most pedig a piaci standolások alkalmával szoktak megkeresni a lakók különböző problémákkal, és úgy jött innen a kínai falból a kérés, hogy innen bizony kerekes eszközzel nem igazán tudnak közlekedni, hiszen csak lépcső van minden oldalról” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói rövid idő leforgása alatt elkészítették az akadálymentesített rámpát. Ahogy a legtöbbször, most is a saját gyártású anyagaikat használták fel az építés során.

„Ez a rámpa körülbelül tizenkét méter hosszú, a saját magunk által gyártott járdalapokból készült. Természetesen a földmunka és a mellette lévő szegélyezéssel együtt” - nyilatkozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Az új rámpa mellé a biztonságosabb haladás érdekében hamarosan korlát is épül. Ez a tervek szerint még ezen a héten elkészül. A mozgásukban korlátozott személyek így könnyebben meg tudják majd közelíteni az épületet.


524_0_t 524_1_t 524_2_t 524_3_t
Vissza