Gondozott környezet (képgalériával)2019. szeptember 17. (kedd) 19:00 - Városnews/8523_0_300.jpgKihirdették a „Szép kert, gondozott környezet” pályázat eredményeit. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény másodszor hirdette meg a versenyt. A megmérettetésen három kategóriában indulhattak az ózdiak. Az ünnepélyes díjátadón több száz virághagyma és örökzöld talált gazdára.

Csodaszép kert a Pázmány úton, virágzó petúniák és muskátlik a Zalai utcában, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda rózsakertje és az egyik városunkban működő takarító cég színpompás udvara. Többek közt ezeket a fotókat küldték be idén az Ózdi Városüzemeltető Intézmény által másodszor meghirdetett „Szép kert, gondozott környezet” elnevezésű pályázatra. A nyertesek pedig különböző ajándékokat kaptak kertjük gondozásáért és a kulturált kialakításért. Nagy Zsuzsanna, az intézmény igazgatója abban bízik, hogy a jövőben egyre többen csatlakoznak majd akciójukhoz.

„Hála istennek a pályázók száma elégséges, azt nem mondom, hogy nem lehetne több. Várnánk másoknak is az aktív részvételét, egy pici odafigyelést igényel csupán. Néhány fotót és rövid leírást kell eljuttatni amennyiben jövőre is lesz ilyen pályázat, várjuk másoknak is a jelentkezését, hiszen közlekedve a városban sokkal, de sokkal több olyan hely van, amire illik ez a gondozott környezet” - mondta Nagy Zsuzsanna, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója.

Két évvel ezelőtt a Virágos Magyarország szakmai gárdájának tanácsára indították el ezt a programot. Az eredményhirdetésre a 19 hónapos kislánytól egészen a nyugdíjas korosztályig érkeztek díjazottak, akik oklevelet, tujákat és tulipánhagymákat kaptak törekvéseikért cserébe. Nevezni három kategóriában lehetett. Családi házak, társasházak, valamint intézmények és vállalkozások nyújthattak be pályázatot. Váradi Gyuláné elmondta, hogy lánya ötlete volt a versenyre való nevezés. Olgi néni számos fajtát ültet kiskertjébe, és a hajtásokból szívesen ad másoknak is. Az eredmény váratlanul érte.

„Meglepődtem egy kicsit, én azt hittem, hogy én itt csak úgymond nép leszek. Jövök az ünnepségre. Rita a lányom nem árulta el, hogy mire számíthatok. Mondtam az uramnak, hogy jöjjön ő is, hiszen ő is kivette a részét a munkából, és hát legyünk többen. Azt tudom mondani, hogy nagyon meglepődtem” - nyilatkozta Váradi Gyuláné.

Kocska Ágnest a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda gondnoka, Hlavács Józsefné értesítette a lehetőségről – aki szintén díjazott lett. Nekik egyébként is jól illeszkedik nevelési profiljukba környezetük gondozása.

„Minden katolikus általános iskolának van egy teremtésvédelmi programja. Ennek keretén belül igyekszünk azt az Isten által megteremtett virágot még szebbé tenni és még gondozottabbá, amit nekünk ajándékozott. A másik fontos dolog, ami miatt fontosnak tartottuk a pályázaton részt venni, hogy olyan szép a mi városunk, hogy ebbe a szépségbe a mi iskolánk is én úgy gondolom, hogy méltó helyet foglal el, és ismerve a hozzánk járó sok-sok hátrányos helyzetű gyermek számát, mi úgy gondoljuk, hogy szépre, csak széppel lehet nevelni” - fogalmazott Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója.

Családi ház és környezet kategóriában Váradi Gyuláné, társasházak közül a Zalai utca 4. szám képviseletében Pap-Csépányi Melinda, intézmények és vállalkozások kategóriában pedig a Hlavina Kft. és a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda bizonyult a legkiemelkedőbbnek idén.


523_0_t 523_1_t 523_2_t 523_3_t
523_4_t 523_5_t
Vissza