Választási fórum (képgalériával)2019. szeptember 13. (péntek) 19:00 - Politikanews/8513_0_300.jpgAz önkormányzati választásoknak országos tétje is van – jelentette ki Kövér László, az országgyűlés elnöke a tegnapi ózdi fórumon, a Digitális Erőműben. Az eseményen Riz Gábor országgyűlési képviselő az október 13-ai helyhatósági választás fontosságáról, Eke István a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje terveiről és programjáról beszélt a résztvevőknek.

Az önkormányzati választás fontosságáról és az országos politikai helyzetről tartott fórumot Kövér László, az Országgyűlés elnöke városunkban. A Digitális Erőmű multifunkciós csarnokában többen hallgatták a házelnök beszédét, aki szerint kormánypárti polgármesterekkel és képviselőkkel egyszerűbb lenne az együttműködés, több városban is.

„Minden választás sorsdöntő a maga módján, most elsősorban mégis arról fognak dönteni az emberek Ózdon is és máshol is az ország több mint 3200 településén, hogy milyen vezetést választanak, kikre bízzák a helyi közügyek intézését. Polgármestereket, képviselőjelölteket választunk és én azért vagyok itt, országos politikusként, túl azon, hogy meghívtak, és nem szoktam visszautasítani a kellemes meghívásokat, mert egy önkormányzati választásnak országos tétje is van” - fogalmazott Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

A fórumon Riz Gábor, országgyűlési képviselő is felszólalt, ő is kiemelte a választás fontosságát, valamint, hogy miért is érdeke a városnak a kormány támogatása. Eke István, a Fidesz-KDNP jelöltje rövid bemutatkozása után, terveiről és programjáról beszélt. A polgármesterjelölt szerint az acélgyártáson keresztül kellene beindítani a gazdaságot, kis- és középvállalkozások bevonásával, illetve a multinacionális cégek továbbfejlesztésével.

„Az elkövetkező öt esztendőben egy általunk átgondolt gazdaságfejlesztés, és a városnak egy olyan szintű fejlődési pályára állítása történhet meg a Fidesz-KDNP pártszövetség polgármesterével és képviselő-testületével, szorosan a kormánnyal együttműködve, amely azt gondolom, hogy a rendszerváltás óta soha nem látott lehetőséget rejt” - hangsúlyozta Eke István, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Az esemény végén Kövér László a neki címzett kérdésekre is válaszolt, ezek főként az országos politikáról, illetve a budapesti főpolgármester-választásról szóltak. Ezt követően az október 13-ai választásra buzdította a résztvevőket.


513_0_t 513_1_t 513_2_t 513_3_t
513_4_t 513_5_t 513_6_t 513_7_t
Vissza