Drágább gázolaj (képgalériával)2019. szeptember 12. (csütörtök) 19:00 - Híreknews/8511_0_300.jpgIsmét drágul a gázolaj péntektől. Holnaptól a kutakon átlagosan hat forinttal fizetünk többet a dízelért, míg a benzin ára nem változik. Az előbbi üzemanyag ára egyébként augusztus közepe-vége óta szinte folyamatosan emelkedik. Legutóbb május végén volt ilyen drága, mint amilyen holnaptól lesz.

Augusztus végétől csak emelkedik, illetve legutóbb május végén volt ilyen drága a dízel, mint holnaptól. A gázolaj ára ugyanis pénteken hat forinttal emelkedik, így literenként átlagosan 407 forintot fizetünk majd érte a hazai kutakon. Ózdon ez az összeg körülbelül 400 forint lesz, de az árak a töltőállomásoktól függően helyben is eltérhetnek.

„Nekem volt dízel is, de – hogy is mondjam – amíg nem az volt, mindig a benzin ára volt fent, most fordult a kocka, most dízel is van, és az lett a drágább” - nyilatkozta Varga István.

A dízellel ellentétben a benzin ára viszonylag keveset mozgott az elmúlt időszakban. Utóbbi üzemanyag ára egyébként 5,5 százalékkal alacsonyabb, mint tavaly ugyanekkor. Hazánkban a benzin litere most átlagosan 378 forint körül alakul. A benzines autót vezetők véleménye is eltér az árakat tekintve.

„Az enyém az benzines, de elég húzósak az árak, szerintem külföldön kicsit olcsóbbak, de ez van, ezt kell szeretni” - mondta Bartók Zoltán.

„Én elég jól meg vagyok elégedve az árakkal, a benzinárakkal, most a dízelé feljebb is ment, de elég jól meg vagyok elégedve vele” - fogalmazott Radics Brendon.

A magyar üzemanyagárak változását alapvetően két tényező befolyásolja: az üzemanyagok nemzetközi piaci árváltozása és a forint-dollár árfolyamának alakulása. Az árdöntések azonban az olajvállalatok beszerzéseitől és működési költségeitől is függenek.


511_0_t 511_1_t 511_2_t
Vissza