Ajándék az elsősöknek (képgalériával)2019. szeptember 12. (csütörtök) 19:00 - Városnews/8508_0_300.jpgTáskákat ajándékoztak az iskolák rendőrei az első osztályosoknak. A színes, fényvisszaverő csíkokkal ellátott hátizsákokkal a biztonságosabb közlekedést szeretnék elősegíteni, valamint így hívják fel a gyerekek figyelmét a láthatóság fontosságára. A program egyébként sokéves múltra tekint vissza városunkban is.

Szokatlan vendég érkezett ma reggel a Bolyky Tamás Általános Iskolába. Az iskola rendőre, Török-Buzás Péter látogatta meg az elsősöket, hogy megajándékozza őket. Az intézmény igazgatójával, Kovács Ottóval közösen fényvisszaverő csíkkal ellátott hátizsákot osztottak ki a gyerekek között, ezzel is felhívva a figyelmet a láthatóság fontosságára és a biztonságosabb közlekedésre.

„Itt volt a rendőr bácsi, és kaptunk tőle láthatósági táskát” - nyilatkozta Balogh Ádám.

„Örülök neki. Zöld színű, vannak rajta címerek, meg fényvisszaverő csíkok” - mondta Vámos Dávid.

A gyerekek nagy örömmel fogadták a rendőrt, és gyorsan kibontották a színes táskákat. A város több általános iskolájába is jutott belőlük.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén lévő néhány általános iskola kisdiákja kapott az iskolarendőrtől láthatósági csíkkal ellátott iskolatáskákat. Itt, az ózdi kapitányság területén közel hatszáz darab iskolatáska lett kiosztva. Ez fokozza az iskolák és az iskolarendőrök közötti szoros kapcsolatot is” - emelte ki Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A Bolyky Tamás Általános Iskola igazgatója szerint jó a kapcsolatuk Török-Buzás Péterrel, aki náluk már két éve látja el az iskolarendőri feladatokat.

„Szinte a nap minden órájában rendelkezésünkre áll, hogyha valami probléma lenne. Hála istennek az utóbbi időben ilyen nem volt. Ami látványos ilyenkor, hogy a tanévnyitó utáni hetekben itt vannak, és biztosítják az átkelést a zebrán, egyáltalán, hogy a gyerekek be tudjanak jutni. A fő tevékenysége abban nyilvánul meg, hogy a különböző osztályfőnöki, vagy más órákra a kollégák meghívják, és bűnmegelőzési, közlekedési ügyekben tanácsot ad a gyerekeknek” - fogalmazott Kovács Ottó, a Bolyky Tamás Általános Iskola igazgatója.

Az iskolarendőrökkel tehát a továbbiakban is találkoznak majd a diákok intézményi keretek között. A program mindkét fél számára előnyökkel jár, hiszen a rendőrség így szélesebb körben is felhívhatja a figyelmet a bűnmegelőzésre és a szabályos közlekedésre, a gyerekek pedig ezáltal könnyebben tájékozódhatnak az őket is érintő témákról.


508_0_t 508_1_t 508_2_t 508_3_t
508_4_t 508_5_t 508_6_t 508_7_t
508_8_t 508_9_t 508_10_t
Vissza