Pontos idő (képgalériával)2019. szeptember 12. (csütörtök) 19:00 - Városnews/8507_0_300.jpgKöztéri órát telepítettek ma délelőtt városunk legújabb körforgalmának közepére. A mintegy négy méter magas szerkezet GPS-vezérlésű és LED világítással is ellátott. Utóbbi funkció az esti közvilágítással együtt kapcsolódik majd, az ehhez szükséges rendszer kiépítése még folyamatban van. A tervek szerint jövő hétre tudják biztosítani a szerkezet megfelelő áramellátását.

Nagy volt ma délelőtt a sürgés-forgás a Piac és Sárli utak kereszteződésében legutóbb megépült körforgalom környékén. Ugyanis egy köztéri órák forgalmazásával és beüzemelésével foglalkozó biatorbágyi vállalat dolgozói látogattak városunkba, akik nem érkeztek üres kézzel, pontosabban csomagtartóval. Az autóból hamar előkerült a több méter magas tartóoszlop, az időmérő szerkezet, valamint a telepítéshez szükséges eszközök is. A kivitelező cég képviselőit városunk alpolgármesterei is köszöntötték a helyszínen. Majd rögtön megkezdődtek a munkálatok.

„Ez négy méteres, LED világítással lesz ellátva, ami majd kapcsolt áramról működik, tehát csak éjszaka világít. Maga az óra vezérlése GPS vezérlésű, tehát ilyen rendszerről pontosítja mindig az időt. Mindig pontos lesz, ha kap áramot, ugyanis ez feltétel” - mondta Nagy Gábor, a Pontos Idő Szerviz Szolgáltató Kft. képviselője.

Nagy Gábor elmondta, hogy az elmúlt huszonöt esztendőben szinte már az ország minden pontjára helyeztek ki hasonló órákat, amelyek kinézetben és funkcióikat tekintve is eltérhetnek, hiszen minden munkát egyedi megrendelés alapján, igény szerint készítenek el. A konkrét darabot két hónapos munkafolyamat előzte meg. Az időmérő eszközre a polgármesteri keret biztosította az anyagi fedezetet.

„Helyére került ma az az óra, amely a pontos időt fogja mutatni városunk nyolcadik körforgalmában, azonban az árammal való ellátása még folyamatban van, így a jövő héten kerül le róla az a fólia, amely jelenleg még eltakarja a számlapot. Bízom benne, hogy sokaknak tetszeni fog, és ezzel akár nevet is kaphat az új körforgalom, talán ez lesz az órás körforgalma a városnak” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

Az Émász dolgozói is megkezdték a munkálatokat, hogy az óra vezetékeit a földben található védőcsőben eljuttassák az út túloldalára, ahová hamarosan kiépítenek egy kapcsolószekrényt, amely majd az időmérő szerkezet árammal történő ellátásáért felel a jövőben. Egyelőre eltakarták a számlapot, hiszen az még nem működik. A tervek szerint jövő hétre teljesen elkészül a rendszer, így az erre közlekedők már egészen biztosan tudni fogják, mennyi a pontos idő.


507_0_t 507_1_t 507_2_t 507_3_t
507_4_t 507_5_t 507_6_t 507_7_t
507_8_t 507_9_t 507_10_t 507_11_t
507_12_t 507_13_t 507_14_t 507_15_t
507_16_t 507_17_t 507_18_t
Vissza