Patkányok a városban (képgalériával)2019. szeptember 11. (szerda) 19:00 - Városnews/8504_0_300.jpgHamarosan elkezdődik városunkban a szervezett rágcsálóirtás. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény minden évben egy alvállalkozót bíz meg a feladat elvégzésével. A fertőzött területek felderítése, és a sikeres mentesítés érdekében arra kérik a lakosságot, hogy ha patkányt látnak, jelentsék az intézménynek.

Ahogy több településen, úgy városunkban is problémát jelentenek a nemkívánatos rágcsálók. Rendszeresen felbukkannak Ózd különböző területein. A patkányok könnyen terjeszthetnek betegségeket, és mivel igen szapora állatról van szó, egy vemhességből akár 8-10 egyed is születhet, fontos, hogy minél gyakrabban irtsák őket.

„Egy vállalkozó végzi a város számára az ÓVI megbízásából a rágcsálóirtást, évente két alkalommal. Körülbelül a jövő héten kezdődik el a második alkalom. Általában az élő vízfolyások helyét, és a mellette lévő területeket érinti. A lakosság az ÓVI telefonszámán tehet bejelentést az esetleg más helyen lévő rágcsálókról, ezt is meg szokta a vállalkozó csinálni. Még annyit tennék hozzá, hogy a vízművel egyeztettük, hogy egyszerre kerüljön sorra a rágcsálóirtás a mi és az ő területeiken” - nyilatkozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Az egyik táblai lakos azt mondja, nem győzi venni a patkánymérget, annyi van a környéken. Hirdetmény is bizonyítja, hogy itt nemrég volt rágcsálóirtás. Az élővizek környékén, például a Velence telepen különösen sok lehet belőlük.

„Már próbáltuk elkapni, de nem tudjuk. És elég sok jön már fel onnan, a patakból. Már az ólban is volt, kiszedtük a ruhákat, ott is volt egy csomó. Most is, valamelyik nap, hiába van ott a kutya, egy elég nagy szaladgált, de szerintem átment a szomszédba” - mondta Galyas Lászlóné.

Azt mondja, attól félnek, hogy a patkányok a házba is bemennek. A patakmederbe szórt szemét is vonzza őket, ezért még több lehet belőlük. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény felhívja a lakosság figyelmét, hogy aki közterületen nemkívánatos rágcsálókat észlel, munkanapokon 8 és 14 óra 30 perc között hívja a 06-48/471-251-es telefonszámot. Magánterületen a tulajdonos kötelessége a patkányirtás.


504_0_t 504_1_t 504_2_t 504_3_t
504_4_t 504_5_t 504_6_t 504_7_t
504_8_t
Vissza