Újabb lebukás2019. szeptember 10. (kedd) 19:00 - Rendőrségnews/8500_0_300.jpgÚjabb drogdílert fogtak el városunkban a rendőrök egy összehangolt akció keretében. Az egyenruhások szeptember hatodikán lepték meg a helyi fiatalembert otthonában, ahol több gramm kábítószernek látszó anyagot foglaltak le. Emellett gépjárművéből is előkerültek hasonló származékok. Ellene kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, jelenleg előzetes letartóztatásban várja az ítéletet.

A kábítószer-kereskedelem visszaszorítására nagy hangsúlyt fektetnek az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai. Augusztus 29-én egy összehangolt akció keretén belül három drogdílert fogtak el az egyenruhások Ózdon, és mintegy fél kilogramm kábítószert foglaltak le. Nem kellett sokáig várni, ugyanis pár nappal ezelőtt hasonló szituáció játszódott le városunkban.

„Kábítószer kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy 27 éves ózdi férfivel szemben, akit 2019. szeptember hatodikán napközben kollégáim elfogtak. Gépjárműjében kábítószer kereső kutya segítségével nagyobb mennyiségű kábítószernek látszó anyagot, vagyis zöld növényi származékot foglaltak le” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A csapat négylábú segítője az autó minden szegletét végigpásztázta. Innen körülbelül 52 gramm zöld növényi származék került elő, de lakása egyéb pontjain is több gramm hasonló anyagot találtak. A gyanú szerint ezeket a környéken értékesítette, főként ózdi vásárlói voltak.

Információink szerint a helyi fiatalember már nem először került összetűzésbe a törvénnyel ilyen és hasonló ügyek miatt. Mivel a rendőrség csak 72 órán keresztül tarthatja őrizetben, ezért előzetes letartóztatását a Miskolci Járásbíróság még vasárnap elrendelte.

A díler elfogásában az Ózdi Rendőrkapitányság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság „Bükk” Közterületi Támogató Alosztály munkatársai vettek részt.

Kép forrása: police.hu

Vissza