Huszadik vigadalom (képgalériával)2019. szeptember 8. (vasárnap) 14:40 - Kultúranews/8492_0_300.jpgSzámos programmal várta az érdeklődőket a XX. Bolyoki Vigadalom. A jubileumi rendezvény a sporton kívül több táncos és zenés produkciót kínált az Újváros Téri Általános Iskola udvarán. Az eseményen megemlékeztek dr. Mészáros Mikós háziorvos és önkormányzati képviselőről is, aki a kezdetektől támogatója volt a vigadalomnak.

Az esős idő sem tántorította el az érdeklődőket az immár XX. Bolyoki Vigadalomtól. A rendezvényen idén is több különböző zenés, táncos és sportos program várta a látogatókat. A délelőtt sporttal és a helyi iskolák versenyeivel, illetve a Szabó Gábor Labdarúgó Emléktornával vette kezdetét. Az Újváros Téri Általános Iskola udvarán zajló események mellett az intézmény aulájában kiállítás várta a vendégeket, amely a jubileumi vigadalom elmúlt éveit idézte fel.

„Kezdetektől itt vagyok, de körülbelül 14 éve volt az, amikor kézbe vettem a Bolyoki Vigadalom szervezését. A szervezők nagyon sokat segítenek folyamatosan a háttérben, de egy valakinek azért össze kell fognia ezt az egészet, hogy minden a helyén legyen” - mondta Heltovics Miklósné, főszervező.

A Bolyoki Vigadalom ünnepi megnyitóján a napokban elhunyt dr. Mészáros Miklós háziorvos és önkormányzati képviselőről is megemlékeztek a résztvevők, aki a kezdetektől támogatója volt a rendezvénynek. Beszédet mondott többek között Riz Gábor országgyűlési képviselő, aki régi sporttársára is emlékezett, emellett Janiczak Dávid, városunk polgármestere, egyben az esemény fővédnöke is felidézte ismeretségüket.

„A biztatás és az örök optimizmus sugárzott belőle, én azt kívánom, hogy így emlékezzünk rá, és ennek a jegyében töltsük el ezt a napot is. Gondoljunk arra, hogy ő is mosolyog ránk fentről, nekünk is mosolyogni kell, hiszen van okunk az örömre. Huszadik alkalommal találkozhatunk itt együtt a szervezőknek köszönhetően, ami nagyon fontos mindenki számára, különösen azoknak, akik itt élnek. De mégis egy városi rendezvény ez, hiszen ilyenkor az egész településről érkeznek ide” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Déltől a zenés és táncos produkcióké volt a főszerep. A helyi előadókon kívül színpadra léptek a helyi iskolák tehetséges csoportjai, illetve a Highland Bastards és az ÓMI Zenés Színház is. Késő délután több sztárvendég következett, az eső ellenére többen táncoltak az Abba Sisters, a Cozombolis és Erox Martini zenéire. Az este folyamán volt tombolasorsolás, retro disco és tűzijáték is.


492_0_t 492_1_t 492_2_t 492_3_t
492_4_t 492_5_t 492_6_t 492_7_t
492_8_t 492_9_t 492_10_t
Vissza