Jótékony felajánlás (képgalériával)2019. szeptember 5. (csütörtök) 19:00 - Híreknews/8485_0_300.jpgÁtadta a kedvezményezetteknek a jótékonysági horgászversenyhez kapcsolódó adományokat Bakk Tamás. Az ötletgazda-főszervező idén a Magyar Vöröskereszt területi szervezetének, a Kézenfogva Gondozóház lakóinak és a Csépányi Általános Iskola napközijének juttatta el a vásárlási utalványokat.

Augusztus huszadikán már negyedik alkalommal rendezték meg a Fogja ki az aranyhalat! elnevezésű horgászversenyt, amelynek ötlete Bakk Tamás fejéből pattant ki. A megmérettetésen évről évre megjelölnek három halat. Aki ezeket kifogja, díjazásban részesül, ha a pontyok a tóban maradnak, az összegeket felajánlják jótékony célokra. Idén volt némi változás a lebonyolításban.

„Ebben az évben megduplázódott a nyeremény. Tavaly feltett nekem egy kérdést Eke István barátom, hogy mi van akkor, ha kifogják? Mivel akkor a jótékonyságra nem tudtam volna odaadni, neki volt egy ötlete, hogy megduplázza. Tehát idén akkor is megkapták volna, ha végül kifogják, de így megdupláztuk, 200, 100 és 50 ezer forintot juttattam el ezekre a területekre” - mondta Bakk Tamás, főszervező.

Az aranyhal jelentette kétszázezer forint ezúttal a Magyar Vöröskereszt Ózdi Szervezetéhez került. Ők már korábban is részesültek a verseny nyereményéből, amit akkor is a véradók között sorsoltak ki. Az ötletgazda éppen ezért választotta ismét őket.

„Nagyon örültünk ennek a felajánlásnak Bakk Tamástól. Ez ugyanis a munkánkat nagyon meg fogja könnyíteni. Az egyik részének már megvan a helye, véradásra fogjuk fordítani, a véradóknak fogjuk adományozni valamilyen formátumban” - nyilatkozta Buth Fanni, a Magyar Vöröskereszt Észak-Borsod Területi Szervezetének területi munkatársa.

Az ezüst hal értéke a Kézenfogva Gondozóház lakóihoz került, míg a harmadik díj a Csépányi Általános Iskola napközijét segíti majd új játékok és eszközök beszerzéséhez. A főszervező azt mondja, korábban egy évig dolgozott az intézményben, és nagyon megkedvelte a környezetet és a diákokat, ezért szeretett volna nekik is kedveskedni.


485_0_t 485_1_t 485_2_t 485_3_t
485_4_t
Vissza