Indul a szezon (képgalériával)2019. szeptember 3. (kedd) 19:00 - Sportnews/8478_0_300.jpgDöntetlennel kezdte meg az NB1-es bajnokságot a SalgÓzd Teke Klub. A mieink a Chinoin SC-t fogadták a Városi Stadion Tekecsarnokában. Az egyesületnél több személyi változás is történt az elmúlt időszakban, ami miatt nem tudták vállalni a Szuperligában való indulást.

Ismét nehéz idény elé néz a SalgÓzd Teke Klub. Az egyesületnél a szünetben számos személyi változás is történt. Többen egészségügyi problémákkal küzdenek, emellett voltak olyanok is, akik máshol folytatják pályafutásukat. Ennek megfelelően nem tudták vállalni a Szuperligás szereplést, ebben a szezonban az NB1-ben játszanak. Az első fordulóban a budapesti Chinoin SC-t fogadták. A találkozón a vendégek ütöttek több fát, ám a magasabb ózdi csapatpont miatt végül 4-4-es döntetlen született. A mieinknél Telek Tamás érte el a legjobb eredményt, ugyanis 574 fát ütött, ezzel 4 szettpontot és 1 csapatpontot szerzett a hazaiaknak.

„Az ellenfelünk az NB2-ben most nyert bajnokságot. Kettő igazolásuk volt, ami nagyon jól sikerült. Nekünk sajnos három igazolásunk nem sikerült, mert három emberünk elment” - mondta Havaj István, a SalgÓzd Teke Klub elnöke.

A Chinoin SC az előző szezont az NB2-ben töltötte. Akkor csupán a csapatpontoknak köszönhetően tudták behúzni a bajnokságot, hiszen pontegyenlőség alakult ki a Postás SE csapatával. Az új idényre pedig egy nagy kalandként tekintenek.

„Augusztus közepétől gurítunk. Igazából bő két hetünk volt a felkészülésre. Sajnos nincs saját tekepályánk, így bérelnünk kell a pályát. Ott pedig csak augusztus 12-től tudtunk játszani” - nyilatkozta Schulcz Dezső, a Chinoin SC tekecsapatának vezetője.

A döntetlennek köszönhetően a SalgÓzd az NB1 keleti csoportjában a tabella hatodik helyét foglalja el. A mieink a következő fordulóban a Gyulai SE csapatánál vendégszerepelnek majd most szombaton.


478_0_t 478_1_t 478_2_t 478_3_t
478_4_t 478_5_t 478_6_t
Vissza