Bezárt a strand (képgalériával)2019. szeptember 2. (hétfő) 19:00 - Városnews/8471_0_300.jpgVéget ért a strandszezon, holnap már nem nyit ki a létesítmény. Ma, az utolsó napon az Újváros Téri Általános Iskola diákjainak egy része élvezhette ki a medencék nyújtotta lehetőségeket. Ezzel egy időben a Városi Uszoda már várja a vendégeket. A nyár folyamán több fontos karbantartási munkálatot is elvégeztek, hogy maradéktalanul kiszolgálhassák a fürdőzőket a következő időszakban.

A mai volt idén az utolsó nap, amikor látogatókat fogadott a létesítmény, az Újváros Téri Általános Iskola ugyanis egy korábbi nyereményt pótolt. A fiatalok közül voltak olyanok, akik többször is kilátogattak a strandra a nyári időszakban.

„Többször is voltunk kint a strandon, például a sporttáborral is. Leginkább játszani szoktunk, de voltunk már kint éjszaka is. Összesen ezzel együtt négyszer voltam kint” - mondta Zákányi Janka, az Újváros Téri Általános Iskola tanulója.

A létesítményben idén is sokszínű programokkal találkozhattak a kilátogatók. Volt sporttábor, valamint különböző csoporttalálkozók, illetve céges rendezvények és sportversenyek is.

„Vegyes érzelmekkel zárjuk a strandot. Nagyon örülünk neki, hogy tulajdonképpen nagyobb probléma nem történt. Az idény elején volt egy műszaki problémánk, ami miatt egy pár napig be kellett zárunk, de szerencsére ki tudtuk küszöbölni. Gazdasági szempontból jóval gyengébb volt ez a mostani, mint az előző év. Legalább olyan 20-25%-kal kevesebb bevételünk keletkezett, mint tavaly. Ez a kedvezőtlen időjárásnak köszönhető. Annak viszont örülünk, hogy nagyon sok rendezvénynek tudtunk helyet biztosítani itt a strandon” - emelte ki Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője.

Ezzel egy időben a Városi Uszoda megnyitotta kapuit a fürdőzők előtt. Ennek megfelelően ma már többen igénybe is vették a szolgáltatásokat.

„Rendszeresen járok, mikor itthon vagyok Magyarországon. Én nagyon jónak látom, meg nagyon kellemesnek. Tiszta, kedves a személyzet. Mindig beszélgetnek velem, megkérdezik, hogy jól vagyok-e” - nyilatkozta Nyalka Antalné.

A nyári leállás folyamán az uszodában is számos fontos karbantartási munkálatot végeztek el. Több helyen pótolták a megrongálódott csempéket, és egyaránt ki kellett cserélni az úszómedence és a tanmedence vízforgató szivattyúját. Emellett a wellness részlegen is minden elem a látogatók rendelkezésére áll.


471_0_t 471_1_t 471_2_t 471_3_t
471_4_t 471_5_t 471_6_t
Vissza