Vámos lányok (képgalériával) 2019. augusztus 30. (péntek) 19:00 - Városnews/8463_0_300.jpgAlpolgármesteri elismerést kapott Vámos Petra és Vámos Míra. Az egykor a Lóciban kezdő lányok mára nemzetközi karriert befutó kézilabdázók lettek. Petra ettől a nyártól a Debrecenben, míg húga jelenleg is a Nemzeti Kézilabda Akadémiánál játszik. Az elismerést Fidrus Péter sportért felelős alpolgármester adta át.

A kiemelkedő sportteljesítményekért járó elismerést mintegy három évvel ezelőtt hozta létre Fidrus Péter sportért felelős alpolgármester. Ma a Polgármesteri Hivatal jegyzői tárgyalójába Vámos Mírát és Vámos Petrát várta. Utóbbi egy meccs miatt nem tudott hazajönni Debrecenből, ahol idén nyártól NBI-es csapatban, a DVSC Schaeffler együttesében játszik. Helyette édesanyja vette át a kitüntetést.

„Pontosan a Vámos lányok a példa arra, hogy íme, Ózd városából is el lehet jutni a világ vagy Európa tetejére, és nagyon jó például szolgálnak a többi gyerek számára is, példaképként szolgálhatnak” - hangsúlyozta Fidrus Péter, alpolgármester.

Az ózdi kézis lányok túl vannak már jó néhány utánpótlás-válogatott tornán is, ezekről szép eredményekkel: arany-, ezüst- vagy bronzérmekkel tértek haza. Míra nemrég az U17-es női válogatottal Európa-bajnokságot nyert.

„Nagyon sokat dolgozunk már a felkészülés első hetétől kezdve, illetve azt megelőzően egy itthoni edzésprogramban. Igazából abszolút a kézilabdáról szólt. Nem nagyon néztünk körbe a városban, hanem csak az volt, hogy mi ide célokkal érkeztünk, és azokat megpróbáltuk elérni. Úgy gondolom, hogy ez sikerült is, hiszen aranyéremmel tudtunk hazajönni. A befektetett munka így meghozta a gyümölcsét” - mondta Vámos Míra.

Megtisztelőnek érzi, hogy ilyen módon is elismerik az ő és testvére teljesítményét és munkáját, hiszen a sikerek mögött kemény edzés áll. Emellett a tanulást sem hanyagolják el. Az alpolgármesterrel a sport szeretetéről, a rövid- és hosszú távú célokról is beszélgettek. Míra szívesen játszana egy csapatban Petrával, ám egyelőre az NBI/B-s bajnokságban minél több játékpercet, az ifibajnokságban pedig meghatározó szerepet szeretne kapni.


463_0_t 463_1_t 463_2_t 463_3_t
463_4_t 463_5_t 463_6_t 463_7_t
463_8_t 463_9_t 463_10_t
Vissza