Komfortos iskola (képgalériával)2019. augusztus 28. (szerda) 19:00 - Városnews/8456_0_300.jpgÚj és korszerű padlóburkolatot kapott az Újváros Téri Általános Iskola új szárnyának aulája. A közel két és fél milliós fejlesztés egy részét Ózd Város Önkormányzata biztosította. A linóleum borítás amellett, hogy könnyebben takarítható, a tanulók is több foglalkozást tarthatnak majd itt.

Még 2016-ban épült meg az Újváros Téri Általános Iskola új szárnya. A korszerű rész aulájában azonban a korábbi burkolat nem tűnt a megfelelőnek, így most azt közel 500 négyzetméteren fedték be linóleummal. Az új borítás körülbelül kettő millió forintba került, a kivitelezéshez azonban ötszázezer forint hiányzott. Utóbbi összeget városunk önkormányzata biztosította.

„Igazgató asszony pár hónappal ezelőtt fordult hozzám, miszerint a tankerülettel megvásárolták az iskolába való új linóleumot, és ennek a lerakásához kért segítséget az önkormányzattól, én pedig az önkormányzat tartalék keretéből közel 500.000 forinttal támogattam azt, hogy az iskolába végre olyan felület várja a gyerekeket itt az aulában, ami csúszásmentes és mindamellett könnyen takarítható is, úgyhogy az új tanévet most már biztonsággal fogják kezdeni” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az előző padlóburkolatot nehéz volt tisztán tartani és nagyon könnyen kopott is, hiszen az iskolában tanuló gyerekek nap mint nap itt haladnak át az aulában. Ezen túl sok más elfoglaltságra is tudják majd használni.

„Az aula részben délután szabad foglalkozást, illetve kisebb csoportban testnevelésórát is tudunk tartani, tehát mindenképp szükséges volt ennek a cseréje, és valóban pillanatok alatt takarítható és emellett persze szép” - nyilatkozta Galkóné Szabó Mária, az Újváros Téri Általános Iskola intézményvezetője.

Az Újváros Téri Általános Iskolában ezen kívül számos fejlesztés zajlott a nyári szünet alatt. A szükséges karbantartás mellett a csatorna-vízelvezetést korszerűsítették, beázások helyét javították, de napelemrendszer is készül az intézményben.   


456_0_t 456_1_t 456_2_t 456_3_t
456_4_t 456_5_t 456_6_t 456_7_t
Vissza