Lesz hálózat (képgalériával)2019. augusztus 28. (szerda) 19:00 - Városnews/8455_0_300.jpgÁtadták a területet a kivitelezőnek, és szeptember végére megépül a susai átjátszótorony. Ez derült ki azon az egyeztetésen, amelyet a Szent Anna Szeretetotthon mellett tartottak az illetékesek. A településrészen élőknek már hosszú évek óta problémát jelent, hogy nincs internetelérésük, és mobiltelefonálni sem tudnak.

Susán a szlovák határ menti városrész lakóinak a mai napig komoly erőfeszítéseket kell tenniük ahhoz, hogy vezeték nélküli készülékekkel kapcsolatot tudjanak tartani a külvilággal. Korábban Tartó Lajos, a terület képviselője az egyik mobilszolgáltató alvállalkozójával és egy több fős szakértőgárdával járta be azokat a helyszíneket, amelyek alkalmasak lehetnek egy átjátszótorony megépítésére. Akkor, mint ahogyan most is, a Szent Anna Szeretetotthon udvarán találkoztak az érintettek.

„Susán régóta jelentős problémát okoz az, hogy a mobilhálózatoknak nincsen megfelelő térereje, így az itt élők nehezen tudják ezt a szolgáltatást igénybe venni. Most viszont megoldódni látszik a probléma, hiszen Tartó Lajos képviselő úr sokat tett azért, hogy végre egy állomás épüljön Susán is” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

A megfelelő lefedettséget egy átjátszóállomás telepítése jelenti majd, amelyben már akkor megállapodtak a szakemberek. Ki is jelölték a megfelelő helyszínt az otthontól pár méterre, ám az érintett rész tévedésből műemlék jellegű bejegyzés kapott, majd pedig több hónapot kellett arra is várni, hogy művelésből kivonják a szántóföldet. Ezért húzódott el eddig a torony kivitelezése. A napokban viszont átadták a területet. Az illetékesek minden ehhez kapcsolódó dokumentumot aláírtak, és megtekintették a helyszínt is. A karók elhelyezkedését geodéziai mérésekkel jelölték ki. Ezen a mintegy 130 négyzetméteres részen építik fel a mobiltornyot, amelyet kerítés vesz majd körül.

„A torony paramétereiről azt lehet tudni, hogy harminc méter magas lesz, tehát tulajdonképpen nem lesz olyan nagy. Egy horganyzott acélszerkezetet kell elképzelni, amin nappali és éjszakai akadályjelzés is lesz, azaz piros-fehérre is lefestjük, illetve lámpa is lesz a tetején” - mondta Györki János, a Györki és Társa Kft. ügyvezetője.

A kivitelező cég dolgozói szeptember nyolcadikán kezdik el a munkát az alap kiásásával. Terveik szerint a következő hónap végére el is készül az állomás, amely nagyban megkönnyíti majd az itt élők mindennapjait.


455_0_t 455_1_t 455_2_t 455_3_t
455_4_t
Vissza