Vincze ismételt (képgalériával)2019. augusztus 26. (hétfő) 19:00 - Sportnews/8446_0_300.jpgA Vincze Ferenc-Igor Bacigál páros győzelmével zárult az Ózd-Salgó Rally. A škodás egység közel húsz másodpercet vert a második helyen befutó Hadik-Deák kettősre. Ezzel Vinczéék zsinórban negyedik sikerüket húzták be, továbbra is vezetik a bajnoki pontversenyt.

Pénteken adminisztratív és technikai gépátvétellel kezdődött az Ózd-Salgó Rally. Már a Gyár úton felállított szervizpark is sok érdeklődőt vonzott, a rajongók testközelből figyelték, ahogy kedvenceik készülnek a futamra. A bajnokságban eddig második helyen álló Balogh-Holczer páros már a teszten összetörte Škodáját, így a versenyen nem tudtak rajthoz állni. Az Ózd Ralit megelőzően még mögöttük álló Turán Frigyes ennek nem tulajdonított nagy jelentőséget.

„Túl sok mindent nem fog változtatni, inkább ő dobott el magától egy esélyt ezzel a hibával. Ez sajnos mindenkinek benne van, még nekünk is lehet bármilyen problémánk a versenyen. Én azt gondolom, hogy nagyon szoros a bajnokság, semmilyen hiba nem nagyon engedhető meg, úgyhogy mi is próbálunk odafigyelni majd” - mondta Turán Frigyes, a Turán Motorsport SE versenyzője.

Mintha a rutinos pilóta kicsit rá is szólt volna, ugyanis párosuknak szombaton műszaki hiba nehezítette a dolgát. Bár a superrally szabálynak köszönhetően vasárnap is el tudtak indulni, már az első gyorson fel kellett adniuk a kardántengely törése miatt. A tavalyi ózdi győztes Vincze Ferenc ezúttal Igor Bacigállal az oldalán végig magabiztosan ment, mögöttük Hadik és Velenczei küzdött egymással. A javítás reményével érkezett Ózdra a fordos Bodolai László.

„Nekünk ez a szezon nem túl jó, Miskolcon elestünk, az egy nem várt esemény volt. A Szombathely Rally törlődött, azzal mi nem kalkuláltunk, és a Veszprémet akartuk mínuszolni, mert akkor nem értünk rá, úgyhogy elég jelentős hátrányban vagyunk. Így 9-10. helyen vagyunk jelenleg. Picit hátulról is fogunk indulni az első nap, aminek nem igazán örülünk, de mindenképpen támadni fogunk, és a pódium a cél” - nyilatkozta Bodolai László, Ford Hungary Rally Team.

Mind a Városi Stadion salakoválján, mind a gyorsasági szakaszokon otthon érezhette magát Riskó Dániel és Bíró Péter. Ők a szezon eddigi részében a vártnál jobban teljesítettek.

„Úgy gondoltam, hogy az első öt között zárjuk az eddigi szakaszt, de a negyedik helyen állunk a Székesfehérvár Rally után. Most itt vagyunk az ózdi előtt, ez igaz, hogy a Peugeot Kupa része, itt csak az RC4-es kategóriát értékelik, amiben mi tudunk indulni. Viszont ha itt előkelő helyezést érünk el, akkor az kamatozik, és a bajnokságban még a dobogóra is sikerülhet felállni” - fogalmazott Riskó Dániel, az East Motorsport versenyzője.

Az RC4 kategóriában érdekelt helyi páros azonban nem élvezhette sokáig a versenyzést, már a harmadik gyorson kiestek. Nem veszített azonban lendületéből Vincze Ferenc, aki közel húsz másodpercet vert a második Hadik Andrásra. Ezzel megszerezte zsinórban negyedik idei győzelmét, és növelte előnyét az ORB pontversenyében.


446_0_t 446_1_t 446_2_t 446_3_t
446_4_t 446_5_t 446_6_t 446_7_t
446_8_t 446_9_t 446_10_t 446_11_t
446_12_t 446_13_t 446_14_t
Vissza