Választási kampány (képgalériával)2019. augusztus 24. (szombat) 19:22 - Politikanews/8443_0_300.jpgMegkapták az ajánlóíveket, így megkezdhették az ajánlások gyűjtését az őszi önkormányzati választáson indulni szándékozó polgármester- és képviselőjelöltek. Ma délelőtt három szervezet is a piacon és környékén felállított standnál várta a támogató aláírásokat. Egyúttal az ózdiak véleményét és problémáit is meghallgatták.

A Városi Piac Nemzetőr úti bejáratánál várta a helyieket szombaton délelőtt az Ózdiakért és Ózdért Egyesület. Az őszi önkormányzati választáson indulni szándékozó jelöltek és jelölő szervezetek reggel vehették át az ajánlóíveket, és kezdhették meg az aláírások gyűjtését. A város jelenlegi polgármestere, a szervezet színeiben induló Janiczak Dávid azt mondja, folyamatosan érkeztek a támogatók, sok pozitív visszajelzést kapott.

„Nagyon örülök neki, hogy sikerült az emberekben olyan szimpátiát kiváltani az ötéves tevékenységemmel, ami lehetővé teszi azt, hogy ilyen mértékű támogatottságom legyen. Bízom abban, hogy a kampányidőszakban mindenki nyitott lesz azokra az üzenetekre, amik a munkásságról szólnak, és nem a karaktergyilkos kampánynak fognak sokan bedőlni, vagy esetleg a kormány által juttatott alamizsnának, hanem tényleg megnézik azt, ki mit tett a városért, ki mit szeretne tenni a városért, és meghozzák majd októberben a megfelelő döntést” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, az Ózdiakért és Ózdért Egyesület polgármesterjelöltje.

A Vásárcsarnok sarkánál lehetett találkozni a Fidesz-KDNP jelöltjeivel és aktivistáival. A pártszövetség Ózdon Eke Istvánt indítja a polgármesteri székért. A helyi vállalkozó azt mondja, szakértő csapattal készülnek a választásra, ő maga a gazdaság, a fejlesztések és a munkahelyteremtés területén mozog otthonosan. Csapatával igyekszik összegyűjteni a lakosság igényeit, majd beépíteni azokat programjába.

„Az elmúlt időszakban volt alkalmunk értő szemmel járni a várost, hogy melyek lennének a legégetőbb, leginkább megváltoztatandó dolgok rövid, középhosszú és hosszú távon. Óriási a lista, az elmúlt időszakban a fejlődésünk nemhogy erőteljesen megtorpant, szinte visszafelé megyünk. A látványberuházások Ózd város gazdaságát nem erősítik, nem visznek előre minket. Úgyhogy rengeteg teendőnk van” - mondta Eke István, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Ugyancsak önálló jelölteket indít, és listát is állít városunkban a Magyar Munkáspárt. Ők nem csatlakoztak a korábban bejelentett ellenzéki összefogáshoz, de polgármesterjelöltjük szerint a jó ötleteket szeretnék megtartani, és a város érdekeit nézve az önkormányzati munka során hajlandóak lennének együttműködni más pártokkal.

„Elsősorban szeretnénk egy élhető várost, ahol nem gyűlölködés van, hanem összefogás. Szeretnénk azt, hogy az egyszerű ember is belelásson a város működésébe, valamint az önkormányzat költségvetése valamilyen szinten nyilvános legyen a kisember számára is” - nyilatkozta Kóródi Péter, a Magyar Munkáspárt polgármesterjelöltje.

Egy választópolgár egyébként több jelöltet is ajánlhat, de egy jelöltet csak egy ajánlással támogathat. Az ajánlás nem vonható vissza. A képviselő- és polgármester-jelölteknek szeptember 9-én 16 óráig kell összegyűjteniük az induláshoz szükséges aláírásokat. Ez Ózdon mind Janiczak Dávidnak, mind pedig Eke Istvánnak már az első napon sikerült.


443_0_t 443_1_t 443_2_t 443_3_t
443_4_t 443_5_t 443_6_t 443_7_t
443_8_t 443_9_t

 

Vissza