Sikeres szezon (képgalériával)2019. augusztus 23. (péntek) 19:00 - Rendőrségnews/8438_0_300.jpgVéget ért a Diákok a Biztonságért idei szezonja. A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy ebben az esztendőben sem történt semmilyen incidens abban az időszakban, amikor a fiatalok a Városi Strandfürdőben tartózkodtak. Volt olyan tanuló is, aki hatvan óra szolgálatot teljesített. A tervek szerint jövőre folytatódik majd a program.

Alig több mint másfél hónapja számoltunk be róla, hogy az Ózdi Rendőrkapitányság és a Városi Strandfürdő együttműködése kapcsán ezen a nyáron is diákok vigyáznak a biztonságra a fürdő területén. Összesen 35 fiatal részvételével indult el a program, és nekik is köszönhető, hogy az elmúlt időszakban semmilyen atrocitás nem történt a létesítményben. A ma délelőtti zárórendezvényre azokat várták, akik a legtöbb órában teljesítettek szolgálatot. Elsőként Ózd Város Önkormányzata nevében Janiczak Dávid polgármester köszönte meg a tanulók munkáját, majd dr. Varga László kapitányságvezető szólt a megjelentekhez.

„Lezárult egy újabb szakasz a strandbiztonsági program részeként. Most már folyamatosan tíz éve szervezzük meg ezt a programot és eredményesen működtetjük. Idén megint csak azt mondhatom, hogy hoztuk a papírformát, és megint eredményes akcióról számolhatok be” - mondta dr. Varga László, az Ózdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője.

Ezt követően Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője fejezete ki köszönetét a diákok felé.

„Szeretném megköszönni a munkátokat, és azt is, hogy tulajdonképpen megkönnyítettétek a mi dolgozóinknak a munkáját. Emellett a fürdő hírnevét is öregbítettétek úgymond, mivel semmilyen negatív visszajelzés nem érkezett be hozzánk” - emelte ki Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője.

A legnagyobb óraszámú szolgálatot teljesítő fiatalok elismerő oklevelet és apró ajándékot is kaptak, amelyeket a kapitányságvezető Ózd polgármesterével közösen nyújtott át. A diákok számára is tanulságos időszak zárult most le.

„Nagyon jól éreztem magam. Izgalmas volt, hogy ilyen jellegű munkát végezhetünk. Összességében nagyon élveztem” - nyilatkozta Dobrády Krisztofer, tanuló.

Ebben az esztendőben kiterjesztették a szolgálatot az Arlói-tóra is. A tervek szerint jövőre ismét megrendezik majd a Diákok a Biztonságért elnevezésű programot, hogy a fürdőzők nyugodtabban hagyhassák az értékeiket a parton.


438_0_t 438_1_t 438_2_t 438_3_t
438_4_t 438_5_t
Vissza