Jótékony horgászok (képgalériával)2019. augusztus 21. (szerda) 19:00 - Híreknews/8432_0_300.jpgIdén is megrendezték a Fogja ki az aranyhalat! elnevezésű horgászversenyt az Ózdi Horgásztavon. A megmérettetés ötlete négy évvel ezelőtt pattant ki Bakk Tamás fejéből, és a hagyományoknak megfelelően ezúttal is augusztus huszadikán mérhették össze tudásukat a pecások. A verseny ismét jótékony célokat szolgált.

Harminchét versenyző foglalta el az állásokat az Ózdi Horgásztó körül augusztus huszadikán. Negyedik alkalommal rendezték meg városunkban a Fogja ki az aranyhalat! jótékonysági horgászversenyt. Az ötletgazda, Bakk Tamás ezúttal újításokkal is készült.

„Volt most két olyan dolog, ami eddig nem. Most egy állatkerti belépőt sorsoltunk ki azok között, akik családdal érkeztek. Aki pedig a párjával, feleségével, azok között egy vacsorát. Úgy vettük észre, hogy a halak is jótékonykodnak, tehát a három hal nem jött ki a tóból, így azokat az összegeket felajánlottuk jótékony célokra” - mondta Bakk Tamás, szervező.

Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is három halat jelöltek meg a verseny kezdete előtt, ezúttal azonban a jótékonysági akció kedvezményezettjei akkor is megkapták volna az utalványokat, ha valaki kifogja az arany-, ezüst-, vagy bronzhalat. Ez azonban ismét nem sikerült senkinek. A verseny ugyanakkor így is elérte célját.

„Ez a borzasztó meleg nem használt a halak kapásának, és a versenyzőket is megviselte egy kicsit. Ennek ellenére 37 pecás részvételével sikerült ezt a versenyt megrendezni a tavon. Azt gondolom, elérte célját, és a 37 horgász ma nagyon jól érezte magát” - nyilatkozta Eke István, főtámogató.

Az eredményhirdetést az augusztus huszadikai városi rendezvény színpadán tartották meg. Díjazták a legtöbb, valamint a legnagyobb halat kifogó pecásokat is. A jótékony felajánlás idén a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetéhez, a Kézenfogva Gondozóház lakóihoz, valamint a Csépányi Általános Iskola napközijéhez jut el.


432_0_t 432_1_t 432_2_t 432_3_t
432_4_t 432_5_t 432_6_t 432_7_t
Vissza