Az államalapítás ünnepe2019. augusztus 16. (péntek) 19:00 - Kultúranews/8423_0_300.jpgIdén is színes programokkal várják az ózdiakat az augusztus 20-i ünnepségen az Ifjúsági Parkban. Már a nap kezdetén sztárvendéget köszönthetnek a kilátogatók a színpadon, ugyanis Kökény Attila fellépésével indul a program.

Most is lesz gyermekműsor, illetve az Ózdi Gyöngyvirág Néptánc Egyesület is produkcióval készül. Délután négy órától a Groovehouse érkezik a legnagyobb slágereikkel. Kiegészítő programként délután szabadtéri kiállítást tekinthetnek meg a kilátogatók, lehetőség lesz kipróbálni a korongozás művészetét, a vállalkozókedvűek lovagolhatnak a Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület jóvoltából, valamint próbára tehetik stratégiai képességeiket a Szent István Kupa, rapid sakkverseny apropóján. A Szarkaláb Néptánccsoport koreográfiái után kezdődik az új kenyér megszentelése. Az ünnepi áldás után a Szabad Szombat Táncegyüttes és a Sunrise Együttes következik, majd az Erica C. Dance School and Company ózdi csoportjai érkeznek. Végül Szűcs Judith és Dér Heni is színpadra lép. A program a tradícióknak megfelelően most is tűzijátékkal zárul.

„Szokásosan Ózd Város Önkormányzatának megbízásából szervezői és lebonyolítói vagyunk évek óta már többek között az augusztus 20-i rendezvénynek is. Nyilvánvalóan a fenntartó, vagyis Ózd Város Önkormányzata által meghatározott keretösszegből gazdálkodunk. Igyekszünk olyan programelemeket színpadra vinni, illetve kiegészítő programként biztosítani, amelyek családoknak szól, és remélhetőleg mindenféle korosztály tetszését elnyeri majd” - mondta Pappné Szalka Magdolna, az Ózdi Művelődési Intézmények igazgatója.

Vissza