Célegyenesben az aszfaltozás (képgalériával)2019. augusztus 16. (péntek) 19:00 - Városnews/8422_0_300.jpgElkészült az aszfaltozott út a Szeder utcában. A fejlesztés a képviselő-testület által idén elfogadott, az útfelújításokra elkülönített 176 millió forintos keret egy részéből valósult meg. A 153 méteren elkészült szakasz fedőrétege régóta váratott magára, mivel itt ezelőtt még soha nem volt szilárd burkolat.

Munkagépek zajától volt hangos a Szeder utca tegnap délután. A szakasz 153 hosszan, három méter szélesen kapott 6 centiméteres aszfaltréteget. A kivitelező cég közel 50 tonna anyagot használt fel a folyamatok során, hamarosan pedig szokás szerint murvával fedik be az útpadkát. Ezen a részen még soha nem volt szilárd burkolat, de a kivitelező szerint jó alapra építettek.

„Szerencsés helyzetben voltunk, hogy a Szeder utca szerkezete elég jó volt. Nem kellett leszedni, mart aszfalttal sikerült kiegyenlítő réteget ráhúzni, meghengereztük, aztán jöhetett az aszfalt” - mondta Géczi Ferenc, a Szilvási Építő Kft. építésvezetője.

A Szeder utca aszfaltozása a képviselő-testület által idén elfogadott, az útfelújításokra elkülönített 176 millió forintos keret egy részéből valósult meg. Vitális István területi képviselő körzetében egyébként nemrégiben több utca is elkészült. Ezek közül kettő kisebb, de forgalmas szakasz egy másik forrásból. Emellett hamarosan a Kaffka Margit utca is megújulhat a városrehabilitációs célra elkülönített összegből.

„Egy útfelújítási csomag utolsó eleméhez érkeztünk ma. Kezdődött ez Szentsimonban a Károlyi Mihály utca bevezető szakaszával, aztán a Liget utca lett aszfaltozva. Ezt megelőzően a Bolyky Tamás út végén egy nagyon rossz szakasz, a Bolyki főútba való beágazás készült el, és a mai nap itt a komplett Szeder utca leaszfaltozása történik” - nyilatkozta Vitális István, területi képviselő.

Az elmúlt napokban a város más részén, a Kisamerika soron is elkészült a burkolat. Tegnap a kivitelező cég a projekt utolsó útszakaszát is elkezdte. A Bolyki főút mögötti utcában a tervek szerint még tegnap befejezték volna a munkálatokat, kisebb fennakadások miatt azonban ez várhatóan szerdára módosul.


422_0_t 422_1_t 422_2_t 422_3_t
422_4_t 422_5_t 422_6_t 422_7_t
422_8_t
Vissza