Megbecsülés és támogatás (képgalériával)2019. augusztus 16. (péntek) 19:00 - Városnews/8421_0_300.jpgA Svájcban megrendezett Hegyifutó Európa-bajnokságon nyújtott kiemelkedő teljesítményéért vehetett át ma polgármesteri elismerő oklevelet Zákányi Panna. A fiatal ózdi hölgy emellett pénzbeni támogatást is kapott, amely a november 15-i Hegyifutó Világbajnokságon való részvételéhez segíti hozzá Argentínában. Panna rendkívül komolyan készül a megmérettetésre, naponta kétszer is edz a tisztes helytállás érdekében.

Számos felkészüléssel töltött óra, rengeteg lemondás, országos szinten is kiemelkedő eredmények jellemzik Zákányi Panna mindennapjait. A fiatal ózdi hölgy legutóbb a kazincbarcikai versenyen futott fel a dobogó legmagasabb fokára. Bár a polgármesteri elismerő oklevélen a Svájcban megrendezett Hegyifutó Európa-bajnokságon való teljesítményéért kapott kitüntetést ma délelőtt, azért városunk vezetői régóta figyelemmel kísérik Panna útját, ezért egyéb támogatással is hozzájárultak következő célja sikeres teljesítéséhez.

„Zákányi Panna egy kiemelkedő sportoló városunkban, aki folyamatosan hozza az eredményeket a futóversenyekről, és most kapott egy olyan lehetőséget, hogy Argentínába mehet megméretni magát, kötelességünknek éreztük, hogy támogassuk az ő indulását, valamint az eddig elért eredményei is feljogosították arra, hogy emellett egy polgármesteri elismerésben is részesítsük, így ma Fidrus Péter alpolgármester úrral átadtuk neki mind az önkormányzati támogatást, mind pedig az elismerést, és nagyon sok sikert kívánunk neki a továbbiakhoz” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Bár Panna a Miskolc Városi Sportiskola színeiben pallérozódik, edzője Zámbori Zoltán, azért elmondható róla, hogy „nem esett messze az alma a fájától”, hiszen sportos szülei Zákányi Zoltán és Zákányiné Bányász Henrietta is igyekszik a legjobbat kihozni lányukból, és mindent meg is tesznek ennek érdekében.

„Úgy gondolom, hogy ilyen szintű sportolásnál már a szülőre is hárul azért feladat, anyagilag is elég sokba kerül, hiszen nagyon sok a verseny. Az egyesület az kevés dolgot fizet, tehát nagyon sokszor az utazást nekünk kell, szállást, esetleg étkezést fizetni. Nagyon örülünk ennek az argentin útnak, és nagyon szépen köszönjük a támogatásokat, amiket kaptunk, hiszen enélkül nagyon nehéz lett volna” - mondta Zákányi Zoltán.

Panna inkább a sík terepet részesíti előnyben, azért időről időre emelkedőket fut meg. A november 15-i megmérettetésre napi kétszeri edzéssel készül, és bizakodóan tekint a jövőbe, mint mondta, célja a tisztes helytállás.

„Szeretnék mindenképpen a középmezőnyben végezni, sajnos azt gondolom, hogy a mezőny eleje az nem sanszos számomra, mert az afrikai futók élen járnak a hosszútávfutásban” - nyilatkozta Zákányi Panna.

Az argentin faluban, vagyis Villa la Angosturában közel hét kilométert kell teljesítenie úgy, hogy az első két kilométeren háromszáz méter szinttel lesz megtűzdelve a pálya. A csapat már korábban kiutazik a világbajnokság helyszínére, hiszen fontos, hogy minél jobban hozzászokjanak a körülményekhez, és a lehető legjobb formában állhassanak majd rajtvonalhoz.


421_0_t 421_1_t 421_2_t 421_3_t
421_4_t 421_5_t 421_6_t 421_7_t
Vissza