Aszfaltozott utak (képgalériával)2019. augusztus 14. (szerda) 19:00 - Városnews/8414_0_300.jpgMár csak két utca van hátra az önkormányzat által finanszírozott 17 útszakasz felújításából. Tegnap a Derkovits Gyula utca teljes hosszában, valamint a Liget út egy része kapott aszfaltborítást. Holnap a tervek szerint a Kisamerika soron zajlanak majd munkálatok.

Hosszas viták, egyeztetések és több terület bejárása után április elején harmadszor került az útfejlesztésről szóló előterjesztés a testület elé. Végül 176 millió forintból 17 útszakasz aszfaltozását fogadták el a döntéshozók. A kivitelező cég dolgozói június végén Somsályon az Akna úton kezdték meg az aszfaltozást, és igen hamar haladtak is tovább. Végig párhuzamosan zajlottak az előkészítő munkálatokkal. Tegnap a Derkovits Gyula út újult meg teljes hosszában, vagyis 295 méteren.

„Pár hónappal ezelőtt, amikor a felmérés kapcsán a Derkovits Gyula úton jártam, azt láttam, hogy az idő és a csatornázás következtében eltűnt az úttest, sem gyalogosan, sem autóval nem lehetett rajta közlekedni. Mára viszont sikerült egy teljes új aszfaltréteggel ellátni ezt az utcát is. Az útpadkázás még hátra van, ez a következő napokban fog megvalósulni. A lakosság úgy gondolom, hogy minden egyes elkészült utcát értékel, hiszen olyan helyeken építettünk új utakat, ahol korábban már igencsak megkérdőjelezhető volt az útnak a minősége” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Dubovinszky László az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője elmondta, hogy míg tegnap Ráctag térségében az aszfaltkeverő gép meghibásodása lassította a folyamatokat, addig ma az esős időjárás miatt csúsznak a munkálatok. A Kisamerika soron 390 méter hosszan kap burkolatot az út.

„Tulajdonképpen már a 75 százalékos számlát épp ma írtam alá, tehát azon már bőven túl vagyunk. A Kisamerika sor van hátra, a Bolyki főút 15-21 számú épületek mögötti sor, valamint a Szeder utcának az egyik ága. Tegnap aszfaltozták volna itt a Kisamerika sort, de az időjárás miatt ezt nem tudják csinálni, úgy néz ki hogy ez holnap és holnaputánra marad. Amennyiben az időjárás jó, az aszfaltozással kész lesznek ezen a héten az összes utat számba véve” - nyilatkozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A 120 napos megvalósítási terven jóval belül elkészülnek a munkálatokkal, hiszen már csak két út van hátra, mivel a Szeder utca is kétharmados készültségben áll.


414_0_t 414_1_t 414_2_t 414_3_t
414_4_t 414_5_t 414_6_t 414_7_t
Vissza