Meleg napok (képgalériával)2019. augusztus 12. (hétfő) 19:00 - Aktuálisnews/8406_0_300.jpgMásodfokú hőségriasztást adott ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján hazánk számos pontján figyelmeztetés van érvényben ma éjfélig. A hőség miatt Ózd Város Önkormányzata is több intézkedést tett.

Szombat óta az ország számos részén, így városunkban is hőségriadó van érvényben. A Nemzeti Népegészségügyi Központ az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján másodfokú figyelmeztetést adott ki térségünkben is. A szakember szerint a mai az év egyik legmelegebb napja.

„Az ország jelentős részén 27 fok környékén, illetve a felett alakul majd a hőmérséklet. Ez a napi középhőmérsékletre értendő, ami pedig azt jelenti, hogy a délutáni órákban Ózd térségében és annak környékén akár 34, 35 fok körüli csúcsérték is előfordulhat. Ezért most jelen pillanatban narancssárga, azaz másodfokú figyelmeztetés van érvényben a hőségre” - mondta Kuntár Roland, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa.

Ózd Város Önkormányzata is számos intézkedést tett a hőérzet enyhítése érdekében. Ma délben például a volt Reuma Kórház előtt osztottak palackozott vizet az arra járóknak. A Polgármesteri Hivatalnál pedig párakapu és ivókút állt rendelkezésre a meleg idő miatt. Azokat akik az Ózdi Strandfürdőben szerettek volna hűsölni, meghosszabbított nyitvatartás várta ma és az elmúlt napokban. A városban élők többféle praktikát is bevetnek a meleg ellen.

„Több folyadékot fogyasztok, és amikor lehetőség van rá, akkor igyekszünk egy tusolással, vagy pedig egy hűvös helyre való húzódással megoldani ezeket a dolgokat” - nyilatkozta Kovács Lajos.

„Nagyobb ruhát, vagy zsebkendőt szoktam beletenni a nyakamba bevizezve, és akkor úgy, vagy pedig beleteszem a lábam hideg vízbe” - fogalmazott Babinka Mártonné.

„Már kilencven éves elmúltam, úgyhogy igyekszem nem kijárni az ilyen nagy melegben” - hangsúlyozta Hamkó Lászlóné.

A meleg idő az ország többi részét sem kíméli, Dél-Dunántúlon több megyében harmadfokú piros riasztás van érvényben. Bár holnaptól kisebb lehűlés várható egy nyugat felől érkező hidegfront miatt, keleten marad a 27 fok körüli hőmérséklet.


406_0_t 406_1_t 406_2_t 406_3_t
406_4_t 406_5_t 406_6_t 406_7_t
406_8_t 406_9_t
Vissza