Könnyebb megállás (képgalériával)2019. augusztus 12. (hétfő) 19:00 - Városnews/8405_0_300.jpgÚj parkolóhelyek létesülnek az Árpád vezér úton. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói azon betonlapok felhasználásával hozzák létre az új megállóhelyeket, amelyek a piacnál található kerékpárút készítése miatt szabadultak fel. A munkálatok során közel nyolcvan méteren fektetik le a tömböket és a tervek szerint a hét végére el is készülnek.

Munkagépek zajától volt hangos ma reggel az Árpád vezér út. Régi igénye volt az itt élő lakosságnak, hogy az autóval való parkolás könnyebbé váljon. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai napok óta dolgoznak azon, hogy az út szélén új parkolóhelyeket alakítsanak ki. Ebben nagy segítségükre vannak számukra azok a 10 centiméter vastag járdalapok, amelyek korábban a piacnál voltak felhasználva, ám a kerékpárút építés miatt feleslegessé váltak. Ezek a betonlapok három sorban szinte tökéletesen kitöltik az új területen rendelkezésre álló helyet. Itt egyébként korábban murva volt leszórva, a betonlapok pedig időtálló megoldást jelenthetnek.

„Ezt már régen meg kellett volna csinálni, mert ez az út keskeny. Mind a két oldalon az úton állnak az autókkal, és igen nehéz a közlekedés végette. Szerintem balesetveszélyes is, és ez egy nagyon jó elgondolás volt. A másik oldalon is meg kellene ezt csinálni, hogy jobb legyen a közlekedés és biztonságosabb” - mondta Lénárt Gyula.

A munkások egy speciális eszközzel fektetik a lapokat az előre elkészített sóderágyba. A megfelelő alap elkészítése is szükséges ahhoz, hogy sérülésmentesen hosszú évekig elbírják az ide parkoló autók súlyát.

Az elmúlt időszakban egyébként városszerte több tucat új parkoló létesült. Itt az Árpád vezér úton is könnyebbé válik a mostani kivitelezéssel a megállás, ugyanis közel nyolcvan méter hosszan fektetik le az említett járdalapokat. A tervek szerint egyébként a héten fejeződik be a munkavégzés, ám az esős időjárás még közbeszólhat.


405_0_t 405_1_t 405_2_t 405_3_t
405_4_t 405_5_t 405_6_t 405_7_t
Vissza