Nagy utazás (képgalériával)2019. augusztus 12. (hétfő) 19:00 - Városnews/8404_0_300.jpgBuszos kiránduláson vehetnek részt helyi szerveztek a Bogácsi Gyógy- és Strandfürdőbe az Ózdiakért és Ózdért Egyesület jóvoltából. Ma az Ózdi Nyugdíjas Klub tagjai utaztak a különjárattal, holnap a Szív Klub, szerdán pedig az ÓMI Természetjárók Köre élhet a lehetőséggel. Egyébként nem csak az út, hanem a sofőr személye is meglepésként szolgált.

Nyugdíjasok várakoztak ma az egyik Újváros téri buszmegállóban, ám nem egy menetrend szerinti járatra. Pár perccel később be is gurult egy szürke busz, amelyet rendhagyó módon Janiczak Dávid, városunk polgármestere vezetett. A jármű több megálló után ért a nagyparkolóba, ahol szintén többen szálltak fel rá az Ózdi Nyugdíjas Klub tagjai közül.

„A klubok minden évben kirándulásokat szerveznek maguknak. Úgy gondoltam, hogy ebben az évben én is segítek nekik a kirándulás szervezésben, Bogácsra megyünk most a strandra. Az a meglepetés, hogy én fogom vezetni a buszt” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az előrejelzések szerint a mai volt az idei nyár legmelegebb napja, amelyet a vízben könnyebb elviselni, ezért is tervezte mostanra a kirándulást az Ózdiakért és Ózdért Egyesület. Bellér Lászlóné az Ózdi Nyugdíjas Klub elnöke szerint ez egy nagyon jó lehetőség számukra, ugyanis ez azon ritka alkalmak egyike, amikor különösebb gond nélkül eljutnak egy közös útra. Ennek megfelelően, aki csak tehette megmozdult.

„Vannak olyanok, akik egyénileg is elmennek, ha ritkának találják a programjainkat, de fogunk közös fürdőlátogatást is tervezni. Általában Zsórira megyünk, ugye Bogács átszállásos, azért is ritkábban jutunk el. Ez a lehetőség nagyon kapóra jött, főleg azoknak, akik egyénileg is járnak Bogácsra. Többen vannak ilyenek” - nyilatkozta Bellér Lászlóné, az Ózdi Nyugdíjas Klub elnöke.

Végül szinte egyetlen szabad hely sem maradt a különjáraton, ugyanis közel ötvenen használták ki a lehetőséget az Ózdi Nyugdíjas Klub tagjai közül. A következő napokban is úton lesz a busz, hiszen kedden a Szív Klub, míg szerdán az ÓMI Természetjárók Körének tagjai vehetnek részt a strandtúrán.


404_0_t 404_1_t 404_2_t 404_3_t
404_4_t 404_5_t 404_6_t 404_7_t
404_8_t
Vissza