Jó hangulat (képgalériával)2019. augusztus 11. (vasárnap) 15:08 - Városnews/8402_0_300.jpgTöbb százan látogattak ki az V. Cipó Napra. A Katona József úton megrendezett közösségi napon számos programmal várták a szervezők az érdeklődőket. A nap folyamán főzőversenyt és habpartit is tartottak. Emellett két sztárfellépő, a V-Tech zenekar és Nótár Mary is a színpadra lépett.

Főzőversennyel vette kezdetét az V. Cipó Nap. A napsütéses délelőtt öt csapat mérte össze tudását a gasztronómiában. Több csapat magyaros ételekkel készült, végül azonban egy erdélyi különlegesség nyerte el az első helyezést a Katona József úton megrendezett közösségi napon.

„Nagyon jól érezzük magunkat ezen a rendezvényen. Mi lepődtünk meg a legjobban, hogy első helyezést értünk el. Egy olyan étellel készültünk, amit nem nagyon ismernek. Erdélyi ételekkel jöttünk, egy hargitai töltött sertésbordát hoztunk káposztába burkolva, hozzá készült dübbencs, ez egy burgonyás kenyér, ami szintén egy erdélyi különlegesség, és egy kis desszertet is kapott a zsűri, ez egy mézes erdélyi sütemény volt” - mondta Takács Nikoletta.

A délelőtt a főzésen kívül főleg a fiatalokról szólt. A szervezők a számos program mellett egy habpartival kedveskedtek a gyerekeknek. Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság lánglovagjai árasztották el habbal a futballpályát. Ezt követően délután lépett színpadra a Nagyanyám Blues-a és a közismert a V-Tech zenekar, valamint Nótár Mary. A sztárfellépők többször együtt énekeltek a közönséggel, volt, hogy a színpadra is felhívtak egy-egy embert.

„Nagyon-nagyon örülök, hogy itt lehetek. Sokadik alkalommal vagyok már Ózdon. Nemcsak nyilvános rendezvényen, hanem privát rendezvényeken is megfordultunk már itt többször. Mindig jó, mindig fantasztikus a közönség, és örömmel tölti el az a szívünket, hogy többször visszahívnak minket, hiszen ez egy elég jó pozitív visszajelzés” - emelte ki Nótár Mary.

A rendezvényt Janiczak Dávid, városunk polgármestere és Zsuponyó Anett területi képviselő nyitotta meg, aki egyben főszervezője a Cipó Napnak. Köszöntőjében beszélt a városrész elmúlt éveiről és a Cipóban élők jó közösségéről is.

„A Cipó Napnak közösségkovácsoló ereje van. Baráti társaságok, családok nagyon jól érzik magukat, és én úgy érzem, hogy szükség van erre, hiszen nagyon sok ember végigdolgozza az évet, és mindenkinek kijár egy kis szórakozás egy-egy este” - hangsúlyozta Zsuponyó Anett, területi képviselő.

A nap tombolasorsolással folytatódott, a több értékes nyeremény mellett a fődíj egy televízió volt, amelyet Kefir, a V-Tech énekese adott át a szerencsés győztesnek. Az este a helyi előadó, Katica utcabáljával folytatódott, majd a nap végén a magasba lőtt tűzijátékot csodálhatták meg az érdeklődők.


402_0_t 402_1_t 402_2_t 402_3_t
402_4_t 402_5_t 402_6_t 402_7_t
402_8_t 402_9_t 402_10_t 402_11_t
402_12_t
Vissza