Könnyebb megállás (képgalériával)2019. augusztus 2. (péntek) 19:00 - Városnews/8396_0_300.jpgElkészült a Piac úti parkoló. A 6,8 millió forintos beruházás főként a piacnapokra jellemző parkolóhely-hiány enyhítésére épült. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói saját gyártású gyeprácsköveket használtak fel a munkálatok során. Az összesen negyvenkét férőhelyes parkolót már holnap használatba vehetik az autósok.

Június végén kezdődtek el az új parkoló építési munkálatai a Piac úton. A körbeszegőzés mellett a szakemberek az aszfaltozni kívánt rész alá először durva, majd finom salakot terítettek szét. Az új férőhelyek létrehozását már régóta tervezik a város vezetői.

„Folyamatos a fejlesztés és az ígéreteinket is teljesítjük, így történt ez ezzel a parkoló kapcsolatban is, hiszen több mint két éve felmerült az igény, hogy piaci napokon nagyon nehéz parkolóhelyet találni a környéken, így egy közel ötven férőhelyes parkolót építettünk, ami az ÓVI munkásainak a keze munkáját dicséri” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A területen súlykorlát van érvényben, a 3,5 tonnánál könnyebb járművekkel hajthatunk be. A nyolcszáz négyzetméter területű parkoló építésekor komoly figyelmet fordítottak a csapadékvíz elvezetésére. A gyeprácsok lejtése és a víznyelő rács mellett szikkasztásos módszerrel kerül a víz az elvezető csatornába. Az elmúlt napok nagy esőzései már bizonyították is, hogy a rendszer jól funkcionál.

„Igyekeztünk koprodukcióban a városvezetéssel és a városüzemeltetéssel együtt kialakítani ezt a lehetőséget. Közel két hónap volt az, ami alatt ez végrehajtódott. 6,8 millió forint az, ami révén ezt a lehetőséget a piacra járó lakosoknak biztosítani tudjuk” - nyilatkozta Nagy Zsuzsanna, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója.

Az összesen negyvenkét férőhelyes parkoló az Ózdi Városüzemeltető Intézmény saját gyártású gyeprácsaiból épült meg, ebből 4300 darabot használtak fel a munkálatok során. A területen elhelyezett fákon kívül a parkoló környékét füvesíteni fogják. A zsúfoltság enyhítése érdekében az autósok már holnap igénybe is vehetik a frissen elkészült parkolót.


396_0_t 396_1_t 396_2_t 396_3_t
396_4_t 396_5_t 396_6_t 396_7_t
396_8_t 396_9_t
Vissza