Pusztító vihar (képgalériával)2019. augusztus 1. (csütörtök) 19:00 - Városnews/8394_0_300.jpgSok problémát okozott a tegnap esti vihar. Városszerte lehetett találkozni letört faágakkal, amelyek főként villanyvezetékekre és háztetőkre dőltek, ám egy esetben egy autó is a gallyak alá került. Ezzel párhuzamosan a lezúduló nagy mennyiségű csapadékkal is meggyűlt a bajuk a helyieknek.

A tegnapi nap során pusztító vihar érte el városunkat. Az özönvízszerű eső és a szél nem múlt el nyom nélkül. A legnagyobb közösségi oldalon sorban osztották meg a károkat bemutató fotókat a helyiek. Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársainak is több esetben kellett beavatkozniuk. A laktanya udvarán is hasadtak le ágak, emellett a Városi Strandfürdőben szintén szükség volt a lánglovagok segítségére.

„Összesen tizenegy káresethez kellett vonulni. A viharkárok többsége fakidőlés volt. Szerencsére ezek túl nagy kárt nem okoztak. Autókra, villanyvezetékekre, illetve háztetőkre hasadtak az ágak. Ezeket motoros láncfűrésszel, illetve gépezetes tolólétrával távolítottuk el” - nyilatkozta Kovács Attila, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltó hadnagya.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársainak is sok munkát adott a vihar. Az Ifjúsági Park területén több fáról törtek le ágak, a legnagyobbak egy oda kihelyezett padot is összetörtek. A délelőtti órákban a cég dolgozói eltakarították a közlekedést akadályozó gallyakat. Ezzel párhuzamosan a lezúduló nagy mennyiségű csapadékkal is meggyűlt a bajuk a helyieknek. A Szenna úton a napokban elvégzett aszfaltozási munkálatok kivitelezője ma már megoldást ígért a fellépő hibára.

„Az udvarra 3-4 méterre bement a víz. A szomszédok előtt ugyanúgy megállt. Itt az úton nem folyt át a víz, mert a házak melletti oldal alacsonyabban van. Ide lejt befelé, a kapu felé” - mondta Pacza József.

Ma éjfélig egyébként narancssárga riasztás van érvényben megyénkben a zivatarok miatt. Emellett egészen szombaton éjfélig lesz elsőfokú figyelmeztetés, szintén a zivatarok miatt, ám az egész országra kiterjesztve.


394_0_t 394_1_t 394_2_t 394_3_t
394_4_t 394_5_t 394_6_t
Vissza