Augusztusban is diákmunka (képgalériával)2019. augusztus 1. (csütörtök) 19:00 - Városnews/8393_0_300.jpgEbben a hónapban is sokan választják a diákmunkát városunkban. Ma, augusztus első napján délelőtt a tanulók egy eligazításon vettek részt, ahol megtudhatták, milyen szabályok vonatkoznak rájuk. Az elsejétől 23-ig tartó időszakban ismét közel százan tevékenykednek majd a különböző intézményeknél.

Azok a diákok, akik előző hónapban jelentkeztek diákmunkára, több területen tevékenykedhettek. Voltak, akik az Ózdi Városüzemeltető Intézmény megbízásából terepen dolgoztak, azaz például a hétesi ívhíd korlátját tették rendbe, míg mások az alapfeladatot ellátó intézményeknél segítettek a munkában. Ma indult a második turnus, így a diákok az ÓVI tárgyalójában gyűltek össze egy eligazításra.

„Jelenleg az augusztusi turnus bevezető szakaszánál vagyunk, tehát ez az első munkanapjuk. Munka-, balesetvédelmi oktatást és egy általános szabályokról szóló oktatást fogunk nekik most tartani. Ezt követően majd mindenki a művezetőjével, illetve a munkaterületével fog megismerkedni, valamint a szerződéskötések adminisztrációja zajlik majd” - mondta Restás Alexandra, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szervezési és foglalkoztatási csoportvezetője.

A diákok sok fontos információval szembesültek. Megtudhatták a munkába lépés feltételeit: pontosan kell érkezniük, nem lehetnek bódultak, és minden esetben kipihenten kell megérkezniük. Többeknek nem újdonság a munkavédelmi oktatás, hiszen sokan már évek óta dolgoznak nyáron, vagy akár iskola mellett is.

„A tapasztalataim nagyon jók voltak, én imádok itt dolgozni. Elsősorban nem a pénz miatt jelentkeztem, hanem a munkatapasztalat miatt. Jövő évben leszek negyedéves, végzős a Miskolci Egyetemen, és egyetem mellett is dolgozom, úgyhogy én munkatapasztalat szempontjából jelentkeztem” - nyilatkozta Deák Ágnes.

Augusztusban is több intézménynél helyezkedik el az a közel száz tanuló, aki a diákmunkát választotta. Az Ózdi Városi Televízió szerkesztőségében például ketten dolgoznak, közülük Dominik a tévé videós archívumát digitalizálja, míg Petra főleg adminisztrációs tevékenységeket végez.


393_0_t 393_1_t 393_2_t 393_3_t
393_4_t
Vissza