Értékek biztonságban (képgalériával)2019. augusztus 1. (csütörtök) 19:00 - Rendőrségnews/8392_0_300.jpgSikeres a Diákok a Biztonságért program az ózdi strandon. Az önkéntes őrszemek július elejétől teljesítenek szolgálatot a létesítményben, így éppen féltávnál tart a bűnmegelőzési akció. Mindeddig egyetlen strandlopásról sem érkezett bejelentés a rendőrségre, és az elmúlt években is elenyésző volt ezek száma.

Egy hónappal ezelőtt az Ózdi Rendőrkapitányság dísztermében tartottak eligazítást azoknak a fiataloknak, akik jelentkeztek az idei Diákok a Biztonságért programba. A bűnmegelőzési akciónak sokéves hagyománya van városunkban, ebben az esztendőben pedig az Arlói-tóra is kiterjesztették. A tanulók még akkor megkezdték a szolgálatot, most pedig már féltávnál tart a program. A tapasztalatok kedvezőek.

„A visszajelzések alapján rendkívül jónak mondható a Diákok a Biztonságért program itt, az ózdi strandon. Jelen pillanatban, a mai napig strandlopás nem történt. Az elmúlt évekre visszavezetve is csupán egy-két esetről szereztünk tudomást, ezeket az Ózdi Rendőrkapitányság felderítette, az értékek visszakerültek a gazdájukhoz” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Ahogy az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője elmondta, sokak számára jó gyakorlóterep ez a program. A résztvevők többsége egyébként is rendészeti pályára készül, így hasznát veheti a megszerzett tapasztalatoknak. Emellett az ötvenórás közösségi szolgálatba is beszámít az itt eltöltött idő. Az ózdi strandon az akció jóvoltából nagyobb biztonságban vannak az értéktárgyak, a vendégek pedig bűnmegelőzési információkat is kapnak. A fürdő vezetése is elégedett a diákok munkájával.

„Ez egy több éve működő program, amit az Ózdi Rendőrkapitányság felügyel. Az ott tulajdonképpen szolgálatot teljesítő diákok segítenek itt nekünk. Mi nagyon örülünk annak, hogy itt vannak, ennek köszönhetően ebben az évben nem is volt említésre méltó cselekmény, ami bűncselekmény lett volna” - nyilatkozta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője.

A Diákok a Biztonságért program már több mint egy évtizede szolgálja az ózdi strand vendégeinek biztonságát. Emellett egyébként a polgárőrök is rendszeresen felkeresik a létesítményt, így szükség esetén gyorsan tudják értesíteni a rendőrséget. A statisztikák szerint a fürdő biztonságosnak számít. A bűnmegelőzési akció pedig egészen augusztus végéig tart majd.


392_0_t 392_1_t 392_2_t 392_3_t
392_4_t
Vissza