Sima útszakasz2019. augusztus 1. (csütörtök) 19:00 - Városnews/8390_0_300.jpgÚj aszfaltréteget kap a napokban a Jókai Mór utca Táblában. Ez a szakasz már régóta nehezen járható, nagyon rossz állapotú volt. A munkagépek szerdán késő délután zúgtak fel a területen, a mintegy kétszáz méternek nagyjából a fele még aznap el is készült.

A kivitelező cég munkatársai három méter szélességben terítettek friss aszfaltot. Eredetileg 4-5 centiméteres vastagságot terveztek, de a burkolat leromlott állapota miatt helyenként akár 8-10 centire is szükség volt. Csutor László, a terület képviselője azt mondja, bár a városi utak felújítására elkülönített 176 millió forintos keretből ide már nem jutott, végül mégis sikerült megoldást találni a problémára.

„Mivel én megígértem az itteni lakosoknak, hogy ezt az utcát olyanná tettük, mint a másik, ezért a saját keretemből kétmillió forintot biztosítottam a társaságnak, aki az aszfaltozást elkezdte. Mivel a csatornázó céggel igen jó a kapcsolatom, tőlük sikerült további 1,6 millió forintot szerezni. Így ennyiből állt össze az utca aszfaltozása. Még nincs kész teljesen az utca, pénteken a többi részt még le fogják aszfaltozni, a szélét padkakővel fogják szépen ledöngölve megcsinálni” - mondta Csutor László, területi képviselő.

Vissza