Fejlődő tanya (képgalériával)2019. július 31. (szerda) 19:00 - Városnews/8388_0_300.jpgFejlesztés és karbantartás zajlik a Nagyvölgyi Állatsimogatóban. A munkálatok nemcsak az állatok, de a látogatók kényelmét is növelik majd a jövőben. A munkálatok várhatóan a jövő hét végéig tartanak, de addig is zavartalanul látogatható az állatokkal teli tanya.

A Nagyvölgyi Állatsimogató tavaly júniusban nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt, azóta számít közkedvelt helynek a város közelében. Most fejlesztések és karbantartási munkák folynak a tanya egész területén, amelyekkel nem csak az állatok, de a látogatók kényelmét is növelni szeretnék. Az új vízelvezető ároknak köszönhetően esős idő esetén is komfortosabb lesz a bejárás. Új ülőhelyek és közösségi részek épültek, tárolásra szolgáló részeket kerítettek el. Emellett pedig számos kisebb újítás történt és fog történni az állatsimogató területén.

„Az állatsimogatóban a fő épületek elkészültét követően külső munkálatokra, azaz mint befejező lépésre került sor az elmúlt hetekben. Ez egy kellően látványos rész, örülünk neki, hogy már egy ilyen kellemes helyzetben és környezetben várhatjuk az ide látogatókat. A karbantartás az zajlik folyamatosan, mind a zöld felületeket, mind az építési munkákat illetően, hiszen mindig van munka, akár festésre, akár javításra, akár egyéb feladatra gondol bárki is, aki látja majd ezeket a képeket” - mondta Nagy Zsuzsanna, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója.

A munkálatok mellett folyamatosan érkeznek látogatók az állatsimogatóba. Ma is több csoport jött el, köztük egy külföldön élő család, akik egyébként nem első alkalommal járnak itt. Tavaly óta közel 7000, június 15. óta pedig több mint 900 vendég járt már a tanyán.

„Egy éve voltunk itt, pont a nyáron. Mi Hollandiában élünk a gyerekekkel, a szüleim viszont itt élnek Borsodszentgyörgyön. Voltunk itt a két kicsivel, és nagyon megtetszett nekik. A nagyobbik mindenképp vissza akart jönni az állatokhoz, úgyhogy azért jöttünk most vissza” - nyilatkozta Budai Zsanett.

A tanya közvetlen közelében egy vendégházat alakítottak ki, amit hamarosan használatba is vehetnek a kikapcsolódni vágyók. A kisebb apartmanban hat személy tud majd egyszerre éjszakázni, rendelkezésükre áll szalonnasütő hely és közösségi tér is. A munkálatok várhatóan a jövő hét végéig tartanak majd a Nagyvölgyi Állatsimogatóban, de addig is zavartalanul látogatható az állatokkal teli tanya.


388_0_t 388_1_t 388_2_t 388_3_t
388_4_t 388_5_t 388_6_t 388_7_t
388_8_t 388_9_t 388_10_t 388_11_t
388_12_t 388_13_t 388_14_t
Vissza