Vért adtak (képgalériával)2019. július 31. (szerda) 19:00 - Egészségnews/8386_0_300.jpgVéradást tartottak ma a Civil Házban. A véradókat most is többféle egészségügyi szűrővizsgálattal várták, valamint minden donor gyümölcsökből álló csomagot kapott. A Magyar Vöröskereszt munkatársai minden alkalommal igyekeznek valamilyen jutalmat is kitalálni azoknak, akik így segítenek embertársaiknak, így most az Ózdi Sport- és Élményközpont felajánlásából minden ötödik véradó strandbelépőt kapott.

Ahogy minden hónap utolsó szerdáján, úgy ma is véradást tartottak a Civil Házban. Az eseményre most is sokan látogattak el, hogy vérükkel segítsenek embertársaikon. Sőt olyanok is akadtak, akik egy-egy ismerősük, rokonuk részére adományoztak.

„Most egy nagyon kedves ismerőmnek, a nagybátyámnak irányított véradóként jöttem. Ez volt a negyedik-ötödik véradásom eddig, de most kifejezetten emiatt az irányított véradás miatt jöttem el” - nyilatkozta Kasza Benjámin.

Sokan rendszeresen járnak véradásra, azt mondják nem csak azért, hogy jótékonykodjanak.

„Szoktam járni, ha a munkahelyem megengedi. A vér is frissül, meg másokon segítek” - hangsúlyozta Ferenczi Zsolt.

A véradások alkalmával a Magyar Vöröskereszt Észak-Borsod Területi Szervezetének ózdi munkatársai egészségügyi szűrővizsgálatokkal is várják a megjelenteket. Ma vérnyomás- és vércukormérés, testsúly- és testtömegindex-mérés közül választhattak a véradók. Így a résztvevők pontosabb képet kaphatnak egészségi állapotukról. Emellett most egy nyereményjátékban is részt vehetnek.

„A Magyar Vöröskereszt az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve egy nyári kampányt hirdet, aminek keretében mindenki, aki eljön a véradásra, kapni fog egy kódot, amit hogyha feltölt a voroskereszt.hu/veradasnyar oldalra, akkor értékes nyereményeket nyerhet. Vannak fődíjak, heti és havi nyeremények” - mondta Buth Fanni, a Magyar Vöröskereszt Észak-Borsod Területi Szervezetének területi munkatársa.

Emellett minden ötödik ember, aki ma vért adott a Civil Házban, az Ózdi Sport- és Élményközpont felajánlásából egy strandbelépővel lett gazdagabb. A Magyar Vöröskereszt munkatársai is igyekeznek mindig kedveskedni valamivel azoknak, akik így nyújtanak segítséget másoknak, ezért a véradók most gyümölcscsomagot kaptak.


386_0_t 386_1_t 386_2_t 386_3_t
386_4_t 386_5_t 386_6_t 386_7_t
Vissza