Ciklust értékelnek 9. (képgalériával)2019. július 31. (szerda) 19:00 - Önkormányzatnews/8385_0_300.jpgFolytatjuk sorozatunkat, amelyben városunk képviselő-testületének tagjai értékelik az ősszel lezáruló ciklust. Ma Fidrus Péter, a tízes számú választókerület jobbikos képviselője idézi fel a területen végbement fejlesztéseket.

Első ciklusát tölti a képviselő-testületben Fidrus Péter. A 2014-es választáson a Jobbik jelöltjeként nyerte el a tízes számú választókerületben élők bizalmát. Körzete kizárólag családi házas övezeteket foglal magába, Hódoscsépány és Somsály érdekeit képviseli. Azt mondja, ebben az öt évben igen sok fejlesztés valósult meg a területen. Jelenleg is zajlik a csatornaberuházás, emellett pedig több útszakaszt is leaszfaltoztak teljes hosszában.

„Aszfaltozásra került a Zrínyi út, a Fenyő út, az Ács utca, az Arany János út, valamint Somsályon az Akna út is le lett aszfaltozva. Ahol most állunk, a kultúrház fontos, szerves részét képezi a településnek. Sok rendezvényünk helyszíne. Legelőször bent a színpadot felújíttattam, majd a nyílászárók cseréjét követően kifestettük az épületet, végül térburkolóval lerakattam a teret” - mondta Fidrus Péter, a 10. sz. választókerület területi képviselője.

A kultúrháznak nagy jelentősége van a városrész közösségi életében, itt ugyanis bálokat, különböző rendezvényeket tartanak. Ebben fontos szerepet vállal a Tradíció és Haladás Alapítvány is, a szervezet közreműködésével takarítási akciók, közösségi munkák valósultak meg a rendezvények mellett. Csépányon emellett a buszvárók is megújultak, az óvoda nyílászáróit kicserélték, hídját felújították. Emellett Somsályon is végbement több fejlesztés.

„Ahol éppen állunk, itt valamikor az életveszélyes kultúrház állt. Azzal kezdtem, hogy azt elbontattam, valamint vele szemben állt egy sportépület, azt is elbontattam. Néhány önkormányzati tulajdonú romos ingatlant is elbontottunk. Felújítottuk a hősök emlékművét, a bányász emlékművet. Helyeztettem ki térfigyelő kamerát a közbiztonság érdekében” - tette hozzá Fidrus Péter.

Az egykori kultúrház helyén megkezdődött egy pihenőpark kialakítása, ott jelenleg padok és asztalok is várják a pihenni vágyókat a fák árnyékában. Mobiltorony épült, hogy megoldja a régóta fennálló térerő-problémát. Felújították a somsályi ravatalozót, és elkezdődött a régi iskola szigetelése. Fidrus Péter azt mondja, rendszeres a kapcsolattartás az emberekkel, sokszor leintik, megállítják, de a közösségi oldalakon és e-mailben is megkeresik. A felmerülő problémákra igyekszik gyorsan megtalálni a megoldást.


385_0_t 385_1_t 385_2_t 385_3_t
385_4_t 385_5_t
Vissza