Sorozatos lopások2019. július 30. (kedd) 19:00 - Rendőrségnews/8384_0_300.jpgKerékpárt, mosógépet és horgászbotokat is lopott az a két férfi, akiket az ózdi és putnoki rendőrök együttműködésének köszönhetően fogtak el. Gyanúsítotti kihallgatásukat követően újra loptak, de ismét tetten érték őket az egyenruhások. Egyikük egyébként már büntetett előéletű volt.

Egy putnoki családi ház körülkerített udvaráról tűnt el egy kerékpár a napokban. A falnak támasztott biciklit az ózdi születésű, de Putnokon élő V. Károly vitte el, ezzel hozzávetőleg nyolcezer forintos kárt okozva. Néhány nappal később aztán társával, L. Péterrel egy másik ingatlan ablakát kinyitva egy mosógépet és egy centrifugát próbáltak elvinni. Mivel észrevették őket, csak a mosógépet tudták ellopni. A rendőrök rövid időn belül elfogták, előállították, majd kihallgatták őket az Ózdi Rendőrkapitányságon.

„A gyanúsítotti kihallgatást követően a késői időpontra való tekintettel gyalogosan indultak lakásukra, Putnokra. Ózd, Dobó István utcában egy nyitott gépjárműből eltulajdonítottak ötvenezer forint értékben horgászbotokat, de pechükre a rendőrjárőr ismét tetten érte őket. Így megint előállították őket az Ózdi Rendőrkapitányságra, de már nem engedték ki őket, előzetes letartóztatásukat kezdeményezték” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Időközben kiderült, hogy a 25 éves V. Károly már büntetett előéletű. Vele szemben idén februárban nyolcvan órányi közérdekű munkát szabott ki az Ózdi Járásbíróság. Egyébként korábban több lopásos ügye is volt.

Mivel a gyanúsított előéletére, az ellene folyó büntetőeljárásokra való tekintettel megalapozottan feltételezhető, hogy újabb, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el, kezdeményezték előzetes letartóztatását. Ezt információink szerint el is rendelték.

A kép illusztráció.

Vissza