Járható út (képgalériával)2019. július 30. (kedd) 19:00 - Városnews/8383_0_300.jpgTeljesen új aszfaltréteget kapott a Szenna utca. A fejlesztés a képviselő-testület által idén elfogadott, az útfelújításokra elkülönített 176 millió forintos keret egy részéből valósult meg. Az elkészült burkolatnak köszönhetően több éves problémájuk oldódott meg az ott élőknek.

Februárban a Szenna utcát folyamatosan sár és por fedte, mivel az soha nem kapott még semmilyen burkolatot. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai murvázással próbálták meg segíteni az itt élők közlekedését, egészen a képviselő-testület által idén áprilisban elfogadott határozatig.

„Rengeteg lakossági panasz is érkezett, ami mind jogos volt, hiszen az utcából se tiszta lábbal, se tiszta autóval nem lehetett megközelíteni a város többi részét. Sikerült a 176 millió forintos útfelújítási keretünkből egy teljesen új aszfaltréteggel ellátni ezt az utcát is, bízom benne, hogy minden itt élő megelégedésére” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Ma már murvával fedték be az elkészült út padkáját. Már csak ennyi volt hátra a Szenna utca aszfaltozási munkálataiból. Az általunk megkérdezett ott élők mind örültek az új, frissen burkolt szakasznak, mivel így teljesen akadálymentes lett a közlekedés a környéken.

„Én gyalog járok, de a fiamék nem messze laknak, ők kocsival. Kocsija van a szomszédnak is, szóval nagyon sok fiatalnak van kocsija az utcában” - nyilatkozta Feke Sándorné.

„Én szoktam ide jönni a barátnőmhöz, már ötven éve ismerjük egymást, ez okos dolog volt, hogy így megcsinálták az utat, mert ez hozzá tartozik a lakossághoz, ez kell” - hangsúlyozta Marcis Lajosné.

Az út alá egy beton alapot is készítettek a Szenna utcában, hogy az tartósabb legyen. Erre a talapzatra az utca teljes hosszában, azaz 950 méteren, 2,5 méter széles és 5 centiméter vastagságú aszfaltréteget terítettek le.


383_0_t 383_1_t 383_2_t 383_3_t
383_4_t 383_5_t 383_6_t 383_7_t
Vissza