Beach Ózd (képgalériával)2019. július 30. (kedd) 19:00 - Sportnews/8382_0_300.jpgIsmét nagy sikert aratott a Beach Ózd strandkézilabda-torna a Városi Strandfürdőben. A homokon ezúttal tizennégy utánpótláscsapat mérte össze tudását. A kilátogatók ez alkalommal is látványos megmozdulásoknak lehettek szemtanúi. Végül a hazai kézisek összesítésben háromszor állhattak fel a képzeletbeli dobogóra, és több különdíjat is kiérdemeltek.

Tizennégy csapat részvételével, három lány- és egy fiú korosztályban rendeztek látványos utánpótlás strandkézilabda-tornát a Városi Strandfürdő területén. Az időjárás ezúttal eléggé változékony volt, így a szikrázó napsütés mellett záporokkal is meg kellett küzdeniük a résztvevőknek. Már hagyománya van városunkban az ilyen típusú megmérettetéseknek, és változatlanul jók a visszajelzések.

„Örülünk, hogy az előző júniusi tornához képet hárommal több csapat fogadta el a meghívásunkat. Változás nincs, mert a kiírás megegyezik az előzőekkel. Ugyanúgy az U14-es, a serdülő és az ifjúsági korosztályú csapatok jöttek el és nagyrészt a régióból, illetve a megyéből. Egerből, Miskolcról, Kazincbarcikáról és Ózdról vannak csapatok. Tegnapig úgy tűnt, hogy Alsózsolcáról is érkeznek, de ők sajnos visszamondták. Így is kilenc lány és öt fiú csapat fogadta el a meghívásunkat” - mondta Marosréti Ervin, az ÓAM-Ózdi KC ügyvezetője.

A strandkézilabdázáshoz egyébként hozzátartozik, hogy a szabályrendszer több ponton eltér a teremben játszott kézilabdáétól, így a nézők most is látványos megmozdulásoknak lehettek szemtanúi. A játékosok is szívesen részt vesznek ezeken az alkalmakon.

„Főleg így, hogy esik az eső kicsit nehezebb a dolgunk. Mások a szabályok, tehát sokkal kevesebben vagyunk egyszerre a pályán. Szerintem emiatt sokkal mozgékonyabb és fárasztóbb mintha 6+1-be játszanánk. Szerintem ez egy látványosabb sportág, ugye a 360-as és a kínai gólok miatt. Emiatt egy teljesen más dologról van szó, bár kézilabdával játsszuk ez is nagyon élvezetes” - nyilatkozta Sebők Kristóf, az ÓAM-Ózdi KC játékosa.

A nap során összesen huszonhárom mérkőzést láthattak a kilátogatók. A fiúknál összevontan díjazták az ifjúsági és a serdülő mezőnyt, az ÓAM-Ózdi KC csapata a második helyet szerezte meg. A lányok ifjúsági kategóriájában a Lóci DSE szerezte meg az első helyet, a serdülőknél a harmadik helyen zártak, míg U14-ben éppen csak lemaradtak a dobogóról. A hagyományoknak megfelelően kategóriánként díjazták a legjobb kapust, a legjobb mezőnyjátékost és a legjobb hazai játékost is.


382_0_t 382_1_t 382_2_t 382_3_t
382_4_t 382_5_t 382_6_t 382_7_t
382_8_t 382_9_t 382_10_t 382_11_t
382_12_t 382_13_t 382_14_t 382_15_t

 

Vissza