Ciklust értékelnek 8. (képgalériával)2019. július 30. (kedd) 19:00 - Önkormányzatnews/8381_0_300.jpgFolytatjuk sorozatunkat, amelyben városunk képviselő-testületének tagjai értékelik az ősszel lezáruló ciklust. Ma Tartó Lajos, a hatos számú választókerület független képviselője idézi fel a területen végbement fejlesztéseket.

Tartó Lajos öt évvel ezelőtt függetlenként, a Fidesz támogatásával indult az önkormányzati választáson. 2014 decemberében bejelentette kilépését a Fidesz-KDNP-frakcióból. Tapasztalt a helyi politikában, az aktuális ciklusban az Urajt, Susát, Szennát és a Petőfi út térségét magába foglaló hatos számú választókerületben élők érdekeit képviseli. Azt mondja, minden év elején egyeztet a civil szervezetekkel, képviselői keretéből főként őket támogatja. Emellett minden városrészben, így Szennán is történtek fejlesztések.

„Képviselői keretemből, illetve a közvilágítási keret egy részéből lámpatesteket pótoltunk. A Bercsényi úton hat darabot, a Rózsavölgyi úton öt darabot, és a Damjanich úton egy darabot. Fel lettek újítva az autóbuszvárók, illetve a Körtevölgy utcában volt egy betonkátyúzás. Azt valamikor itatott aszfaltos módszerrel csinálták meg, három év volt a szavatossági ideje. Az lejárt már régen, ennek megfelelően tönkre is ment az út” - mondta Tartó Lajos, a 6. sz. választókerület területi képviselője.

Átadták továbbá a szennai közösségi házat, 2018-ban összefogással megépült az Aradi vértanúk tere, idén pedig az Árpád-házi Szent Erzsébet park is elkészült. A Petőfi Sándor úton és annak térségében az árkok, illetve buszvárók rendbetétele zajlott. Urajon volt munka az utakkal, pótoltak lámpákat, és összességében is mozgalmas volt a ciklus.

„Takarítási nappal kezdődött, valamint az Uraj-patak tisztítása Urajt is érintette. Volt itt két épület, a Tanácsháza és a volt iskola, ezeknek a hasznosítása is megtörtént, mindkettőnek” - tette hozzá Tartó Lajos.

Sikerült továbbá két helyen is felszámolni az illegális hulladéklerakót. Urajhoz hasonlóan Susán is szerveztek takarítási napokat, felújították az élelmiszerboltnál, illetve a buszfordulóban található autóbuszvárókat, rendezték a mezőgazdasági utakat. Itt is megszüntettek továbbá illegális szemétlerakókat. Jelenleg is folyamatban van a választókerület több részén a csatornahálózat kiépítése.


381_0_t 381_1_t 381_2_t 381_3_t
381_4_t 381_5_t
Vissza