Harmadik állomás (képgalériával)2019. július 27. (szombat) 20:15 - Sportnews/8377_0_300.jpgSzép számú futósereg gyűlt össze a IV. Ózdi Futónapok zárófutamán. A harmadik, egyben idei utolsó sportos napon is számos jó eredmény született. A rengeteg felajánlásnak köszönhetően szinte mindenki ajándékkal térhetett haza, illetve az egy fiúnak és egy lánynak járó kétszer ötvenezer forintot is kisorsolták.

A IV. Ózdi Futónapok idei harmadik megmérettetésén is szép számú futósereg gyűlt össze a nevezőasztaloknál. Az Ózdi Városi Televízió, az Ózdi Teknőc Futó Club és az Ózdi Sport- és Élményközpont által szervezett egészséges napon most sem a versenyzés volt a középpontban, mindenkinek a saját belátására volt bízva, hogy teljesíti e a megadott körszámot. A rendezvény célja főként a közös időtöltés és az akadályok közös legyűrése volt, és valószínűleg ez lesz ezen túl is.

„Korábban többen is részt vettek az előző állomásokon. A kisebb létszám betudható a szabadságolásoknak, elmennek nyaralni az emberek, nyáron más programjaik is vannak. Az a hatvan-hatvanöt fős kemény mag viszont minden alkalommal megjelenik itt, és ezt sikerként élhetjük meg. Természetesen tervben van a következő futónap is” - mondta Tóth Alexandra, szervező.

A futónapon számos szép eredmény született. A leggyorsabb hölgy Ihász Veronika lett 28 perccel. A fiúk közül pedig Ádám Alexander futotta le a legkevesebb idő alatt a 10 kört a Városi Stadion külső körén. Ők az egyik helyi optika felajánlásával kaptak egy-egy napszemüveget. A helyi vállalkozó, Dancsok Tamás által felajánlott kétszer ötvenezer forintos díjakat is kisorsolták. Az összeg egyik nyertese Csörgő Zsombor volt, aki az előző két futammal ellentétben most nem tudott részt venni az eseményen. A másik szerencsés Zvelihárné Ivanics Krisztina lett, aki elmondta, hogy a nyereményt minden bizonnyal sportruházatra fogják elkölteni lányával.

„Szeretjük azt, hogy ez egy olyan jó közösség. A futás az mindig egy olyan jó kis program, hogy valami különleges vonzereje van, azon kívül, hogy egészséges. Számunkra ezek a rendezvények nagyon fontosak, a család is így együtt, ugye anya és lánya” - hangsúlyozta Zvelihárné Ivanics Krisztina.

Az idei futónapokon a szervezők próbáltak nagy figyelmet fektetni az állatok segítésére. Az Ózdi Állategészségügyi Telepet és a Fazekas Ildikó által vezetett Kiskapudi Állatmenhelyet is folyamatosan lehetett támogatni a helyszínen. A záró futamon Barta Gábor is részt vett, aki még az első futamon fogadott örökbe egy négylábút a sok gazdátlan kutya közül.

„Igen idős úrnál van, ugye édesapám már 77 éves, de mivel kölyökkutya, így rág. Jó helyen van én úgy gondolom, meg van még kötve időnként, mivel meg kell szoknia a helyét, és mivel fiatal kutya, kiszalad, beszalad, lepusztítja a virágokat, és akkor kicsit megköti, majd szabadon engedi” - nyilatkozta Barta Gábor.

A IV. Ózdi Futónapok záró állomásán is értékes ajándékot vihetett haza szinte minden résztvevő, a több felajánlás közül. Ezen kívül minden versenyző emléklapot kapott a teljesített körökért, illetve a rajtszámokat is megtarthatták a sportos nap emlékére.


377_0_t 377_1_t 377_2_t 377_3_t
377_4_t 377_5_t 377_6_t 377_7_t
377_8_t 377_9_t 377_10_t
Vissza