Ciklust értékelnek 6. (képgalériával)2019. július 26. (péntek) 19:00 - Önkormányzatnews/8373_0_300.jpgFolytatjuk sorozatunkat, amelyben városunk képviselő-testületének tagjai értékelik az ősszel lezáruló ciklust. Ma Obbágy Csaba, a nyolcas számú választókerület Fidesz-KDNP-s képviselője idézi fel a területen végbement fejlesztéseket.

A nyolcas számú választókerületben Obbágy Csaba nagy fölénnyel nyerte meg a 2014-es választást. A politikus már komoly tapasztalatokkal rendelkezik az önkormányzati munkában. A végéhez közeledő ciklus értékelésekor úgy fogalmazott, az előző városvezetés mintegy hárommilliárd forintnyi adósságállományt rendezett, emellett pedig intézményfelújításokra, fejlesztésekre is jutott. Megújult például egy kivételével minden orvosi rendelő, létesült továbbá műfüves- és extrém sportpálya. Letették a kultúrgyár projekt alapjait is.

„Ehhez képest az utóbbi öt évben véleményem szerint csak hamis kommunikáció zajlott, és egyre súlyosabb sajnos a lemaradás a fejlődő településekhez képest. Nem sikerült hazacsábítani a fiatalokat, a hamis kommunikáció hiteltelenné és érdemtelenné tette a jelenlegi vezetést. Hiszen az ígéretek ellenére munkahelyek nem létesültek. Sőt az ígért befektetők sem érkeztek meg Ózdra” - mondta Obbágy Csaba, a 8. sz. választókerület területi képviselője.

Obbágy Csaba a választókörzet kapcsán elmondta, keserves számára, hogy a vezetésnek nem fontosak a peremkerületek. A Piac és a Gyújtó közti, belvárosi rész ugyan nagyon szép, de a széleken megítélése szerint a romos épületek elbontására sincs forrás és hajlandóság. A képviselő arról is beszélt, hogy bár Sajóvárkonyon több, adóbefizetés szempontjából meghatározó cég is van, mégsem kapnak vissza ezekből az adóforintokból.

„Sok millió forintot költöttünk a Bánszállás és Center felé vezető út felújítására. Kezdeményezésemre az ÓAM is hozzájárult ehhez ötmillió forinttal. Még két, ötszáz méteres útszakasz maradt, amit jövőre folytatni kell. Sajóvárkonyon több vízelvezető árok burkolása megtörtént, megújult a Zsolt úti lépcső. Támogattam az óvodai kamerarendszer kiépítését, radiátorcserét, rendezvényeket. Lesalakoltuk a Dobó és a Kovács-Hagyó Gyula út szervizútjait” - tette hozzá Obbágy Csaba.

Hozzátette, szerény, kétmillió forintos önkormányzati támogatás mellett 83 millió forintból újult meg az általános iskola. Centerben a közösségi ház homlokzata szépült meg.


373_0_t 373_1_t 373_2_t 373_3_t
373_4_t 373_5_t
Vissza