Pont Neked! (képgalériával)2019. július 25. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/8369_0_300.jpgVárosunkban is közösen várták a felvételizők a ponthatárokat. A Rombauer Alapítvány által első alkalommal életre hívott Pont Neked! elnevezésű rendezvény számos programot kínált az érdeklődőknek. A Digitális Erőműben óriás kivetítőn közvetítették az oktatási intézmények által kihirdetett, bejutáshoz szükséges számokat.

Biliárd, asztalitenisz, darts és teqball is várta a fiatalokat a Digitális Erőműben. A Rombauer Alapítvány által elsőként megrendezett Pont Neked! elnevezésű rendezvényt emellett számos program is színesítette. Volt rali- és divatbemutató is, melynek keretében a Tóth Helga designer által készített ruhákat mutatták meg a kifutón a modellek. Ezt követően a blues-rock zenét játszó Blues Ranch szolgáltatta a hangulatot.

„Az idén már szerveztünk egy olyan programot, amelyben a fiatalok továbbtanulását próbáljuk segíteni. Ez volt a februári egyetemi roadshow, most pedig ennek az eredményváróját gondoltuk megrendezni. Minden nagy városban, ahol van felsőoktatás, ott ezeket rendszeresen megcsinálják, tehát miért ne csinálnák meg itt Ózdon” - hangsúlyozta Fürjes Pál, a Rombauer Alapítvány alapítója.

A koncert után este nyolc órakor óriás kivetítőről ismerhették meg az oktatási intézmények által meghirdetett pontszámokat a diákok. Az általunk megkérdezett tanulók közül mindenkit felvettek arra a képzésre, amit választott, ám többeknek nem ez volt az első próbálkozása.

„Nagyon régóta vártam, hogy felvegyenek. A Miskolci Egyetemre jelentkeztem gyógytornász szakra, ugye az egészségügyi karra. A tavalyihoz elég magas volt a ponthatár 331-gyel, de így is sikerült elérnem” - nyilatkozta Gyuricska István.

„Én Egerbe jelentkeztem Mozgókép és Médiaismeret alapszakra. 384 lett a ponthatár és 427 pontom volt, úgyhogy felvettek” - mondta Milasán Dominik.

„Én tavaly érettségiztem, de tavaly nem sikerült, viszont most beadtam újra a jelentkezésem, és az ELTE jogi képzésére a mai napon sikeresen felvettek” - fogalmazott Balázs Zoltán.

A pontok kihirdetése után a fiatalok és a szervezők közösen ünnepeltek. A programsorozat pedig egy afterpartyval ért véget, ahol a felvételizők késő estig szórakozhattak.


369_0_t 369_1_t 369_2_t 369_3_t
369_4_t 369_5_t 369_6_t 369_7_t
369_8_t
Vissza