Százöt év (képgalériával)2019. július 22. (hétfő) 19:00 - Városnews/8357_0_300.jpg105. születésnapját ünnepli ma Ózd legidősebb polgára. Sárváry Lajosné 1914-ben született Sajóvárkonyon. Anna néni annak ellenére, hogy gyengén hall, és látása is sokat romlott, aktívan éli mindennapjait. Az idős hölgyet Janiczak Dávid, városunk polgármestere, Tóth Pál területi képviselő és az Ózdi Városi Televízió nevében Bukovinszky Zsolt is felköszöntötte otthonában.

Otthonában, barátnője és fia jelenlétében köszöntötték fel városunk legidősebb polgárát. Sárváry Lajosné ma 105 éves, a számára tartott születésnapra meghívást kapott Janiczak Dávid, városunk polgármestere és Tóth Pál területi képviselő is. A kedves szavakon és emléklapon kívül a városi televízió és a városvezetők is virággal lepték meg az idős hölgyet.

„Nusika néninél nem először vagyok, nagyon örülök, hogy újra itt lehetek, és már most a 105. születésnapját ünnepeljük. Nagyon jó kedélyű, nagyon jól érzi magát, és ami a legfontosabb, hogy a szeretetre tanít másokat, hiszen mindig megkérdezzük mi a hosszú élet titka, és mindig azt mondja rá, hogy csakis a szeretet” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Tóth Pál területi képviselő több évtizede ismeri Nusika nénit. Elmondta, hogy nemrég járt a születésnaposnál anyósával, és felemelő érzés volt látni a két idős hölgyet együtt.

„Nagyon különleges és szép érzés itt lenni. Én Nusika nénit, – mert mi csak úgy ismerjük és úgy hívjuk – egész véletlenül a szomszéd lakás, itt ezen a szinten anyósomék lakása, ebből eredően én Nusika nénit pontosan negyven éve ismerem” - nyilatkozta Tóth Pál, területi képviselő.

Anna néni 1914-ben született Sajóvárkonyon. A Gyári Iskolába járt, majd a putnoki leánynevelőben folytatta tanulmányait. Házasságából két fia született. Az idősebb gyermeke szerint hosszú életének a titka a nagy élni akarása.
 
„Leköti magát, a szemére alig lát, és azt mondja fiam fűzz be a tűbe cérnát, nem látom, de azért csinálja. Főz, mos, takarít, passziánszozik” - emelte ki Sárváry Lajos.

Az idős hölgynél többször járt már a városi televízió stábja. Kérdésükre, hogy mi a hosszú élet titka most is ugyanazt válaszolta, mint mindig.

„Semmi más csak a szeretet, nekem haragosom nincs, mindenkit szeretek” - hangsúlyozta Sárváry Lajosné.

Nusika néni annak ellenére, hogy gyengén hall és látása is sokat romlott az elmúlt évek során, aktívan éli mindennapjait. A háztartási munkákon kívül rendszeresen készít befőttet, varr, de saját készítésű csokilikőrje is van, amivel a mai ünnepen is koccintott vendégeivel.


357_0_t 357_1_t 357_2_t 357_3_t
357_4_t 357_5_t
Vissza